Wuhu!

Och där sprack den, veckans planerade träning alltså... Inte så att jag struntade i kvällen träning (Kendo 1,5 h), nej istället la jag och Lollo in en timmes täning innan den riktiga träningen började. För att bota Lollos kendoabstinens som hon akut fick igår när hon insåg att hon bara skulle träna ett pass denna vecka, för att juniorerna ha sportlov och vi fräckt snodde deras tid och för att det är så himla roligt.

Vi började faktiskt inte med kendo, utan gick igenom de två iaidokatorna vi lärt oss ett par gånger då vi båda, förmodligen, missar den träningen på torsdag. Kändes nästan direkt att man inte hade knäskydd på sig, men tanken var ju att inte träna så länge.

Efter det gick vi igenom alla sju kendo-kata. Två gånger var i båda rollerna. Det gick helt okej faktiskt, även om det blev lite tveksamheter ibland. Skönt köra igenom dem om och om igen utan störande moment. När vi väl fick på oss rustningarna så körde vi lite kiri-kachi och kakarigeiko. Sedan sa Anders som dykt upp att vi skulle köra Men-hugg eftersom vi hade för dåligt "kaduoch" sedan så fick vi köra enhandshugg så vi inte skulle hålla imot utan bara slaänga iväg shinaien. Det gick bra tillslut och det kändes lite annorlunda.

Så började nybörjarpasset också, Lollo stannade också kvar, så vi var tre fortsättare, plus Anders, och tre nybörjare. Det blev mycket gå och "döda-alla-muskler-i-benen-övningar, sånt är ofta plågsamt, men nyttigt och jag kände mig relativt stadig idag. Sedan fick vi hugga en del också, en hel del. Och Anders var på pet-humör och jobbade med att vi (fortsättare) skulle hugga snabbare och vara kvickare. Det var jättebra, man anstränger sig då och blir inte lika lat, för det är så lätt att falla in i det tempo han visar för nybörjarna. När han gå förbi och väser att man ska vara snabbare så försöker man eftersom man vill göra honom nöjd.

Efter en massa Men-hugg så gick vi över till lite kontringstekniker Seme-Men-Nuki-Do, Seme-Kote-zuriagi-Men, Seme-Do-uchitochi-Men, Seme-Men-Kaichi-Do, de hör till en serie övningar (långt och krångligt ord) som går igenom de tekniker som finns i kendo. Det gick relativt bra (fick ett par väsningar om att vara snabbare...) mest nöjd är jag med att jag kunde förklara lite hur de skulle göra när de tappade bort sig och försökte rätta till det jag såg. 

Blev en mini-stretchin efteråt och sedan massor med prat med Lollo (vi träffas alldeles för sällan, bara varje dag springer vi förbi vaandra på lunchen och tre gånger iveckan på träningarna, men då hinner man ju inte prata så mycket...) både i omklädningsrummet och sedan i en korsning i Ryd (varma sommarkvällar har vi seriöst haft pratstunder i dessa korsningar som varat i en timme, minst). Diskuterade kvällens träning, kommande graderin (snart, snart hoppas vi), divese andra kendogrejer, jobb, vänner som fått barn, gift sig eller förlovat sig och utbytte allmänt skvaller. Tillslut frös vi båda om tårna så dant att vi fick ge upp och cykla åt vasitt håll. Åh, ibland saknar jag studietiden när man hade en timmes lunch varje dag (och 15 minuters aster) som man kunde prata på. Men tiderna förändras.

Nu blir det till att sova med kalla fötter, imorgon väntar intensiv dag med avslutning i stallet.

Det Positiva: Pratstund
Det Negativa: Tom lägenhet.

Cause I`m your baby and you are my man...

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0