Sugo Cup 2011

I fredags så for vi i väg mot Malmö, sju glada kendokas från LBK. Vi blev naturligtvis försenade (minns inte en enda gång vi faktiskt lyckats åka i tid). Men vi hade ju gott om tid på oss och många förare som man kunde bytas av med. Blev ett stopp i Värnamo och Max, där träffade på vi sju minst lika glada kendokas från Huskvana också på väg till Malmö. Bilresan var annars lång och bitvis ganska högljudd, men det funkade.

Jag kanske också ska berätta om "The Sound". Det fanns nämligen takräcken på bilen, ibland så lät de ganska mycket, speciellt under en period när Kalle körde. Föreställ er ett ljud som låter som en helekopter eller ett mini-gun eller möjligen en kombintion av dessa. Det fanns väldigt många fantasier om "The sound" och vad det egentligen var, Kalle som körde blev dock mer och mer irriterad på ljudet och tillslut så knackar han uppgivet i taket och då plötsligt bara slutar det och det blir knäpptyst. Det kändes som om hela bilen höll andan där i några sekunder. Herregud, tappade vi något? Dock var det inga bilar som krachade bakom oss, men vi svängde ändå av efter ett tag och kontrollerade. Allt var kvar som det skulle, men en av stängerna på ena takräcket satt och dinglade och skapade ljudet. The sound återkom av och till under resan, men inte så ihållande som i början.

Väl framme i Malmö så blev det rätt i säng eftersom det var rätt så sent. Vi tjejer fick dela rum med två Umeåtjejer. Gick rätt så bra att ta sig upp på morgonen och vi kom ovanligt (för att vara LBK) tidigt till hallen. Kändes ganska lugnt och inte alls stressigt att registrera sig och checka shinaier. Båda mina gick igenom! Sedan blev det tjejuppvärmning eftersom Etsuko Cup (damklassen) gick först. I min pool mötte jag först Eva-Lena Andersson från Uppsala som jag körde en del med på Damlägret. Vi kändes ganska jämna då så jag visste inte riktigt hur det skulle gå. En av nackdelarna med att möta någon man känner eller känner till är ju att man tänker för mycket. Jag lyckades i allafall vinna! 1-0 blev det, tror att det var en Men jag tog, ska försöka ta en titt på filmerna och se om jag kan lista ut det. Min andra match i poolen var mot en fransyska, vi gick 0-0, det gjorde hon och Eva-Lena också, vilket betydde att jag gick vidare, till och med etta ur poolen, med minsta möjliga marginal. Först utslagsmachen var mot Klara Dahlberg (FSKA) som jag kört lite mot tidigare, bland annat på Sumi-lägret. Henne förlorade jag mot med 2-0, hon tog sedan brons i damklassen och fighting-spirit-pris i B-klassen samt graderade till 1dan på söndagen, så det kändes ändå som ganska bra att förlora mot henne.


Go LBK!

Efter att damklassen avgjorts blev det dags för b-klass (kyu-graderade). Även här var jag i samma pool som fransyskan, ännu en gång så gick vi 0-0. Sedan så var det en från Malmö i min pool, Lars Westerberg, ännu en bekanting, från bland annat Sumi-lägret. Det var i denna match jag fick mitt fina blåmärke. Det för ont att träffas av ett Do-hugg som inte träffar på Do utan på armen. Jag lyckades i allafall ta en poäng, tror Kote, och vann matchen. Sedan blev det utslagsmatch mellan mig och fransyskan för att avgöra vem som gick etta eller tvåa ur poolen. Här vann hon med 1-0 så jag blev tvåa ut ur poolen. I första utslagsmatchen mötte jag en dansk som hette Gin Nakazawa, han tog först en poäng på mig, sean så lyckades jag ta en Do! Åhh, den kändes så bra, tyvärr verkar den inte ha fastnat på film eftersom minneskort byttes precis då. Skulle ha varit så roligt att se den eftersom den kändes så bra. Matchen slutade med att han tog en till poäng och vann med 2-1. Sedan gick han vidare, slog ut James i nästa match och tog sig hela vägen fram till vinst i B-klassen, samt graderade dagen efter till 1dan, så jag blev ju verkligen utslagen av "rätt" personer så att säga. Men det var riktigt kul att känna att jag kunde ta poäng och faktiskt ett av varje slag Men, Kote och Do. Fick ju också gå 7 matcher, vilket var fler än vad jag trodde. Blir ju fyra poolmatcher som man vet att man kommer att köra, men sedan så vet man ju inte, jag hade väl hoppats på fem matcher i allafall eftersom mitt mål var att gå ur poolen, men jag todde aldrig att jag skulle lyckas med det i båda klasserna, riktigt härligt.


Jag har inte riktigt koll på hur det gick för de andra, den som tog sig längst var James som fick gå två utslagsmatcher innan han blev färdig. Men jag minns inte poäng och sådant, var så fokuserad på mig själv.

Efter lunch och juniorklass var det dags för A-klass. Kalle hade taggat till ordentligt genom att heja på oss och stått på sidan av och mumlat för sig själv vilka attacker man skulle använda. Han hade dessutom inte tävlat på fyra år så jag tror han gått och laddat upp en hel del. Johanna hade hamnat i en hemsk pool med landslagsmänniskor och tog sig tyvärr inte vidare. Inte heller Anders tog sig vidare ur sin pool tyvärr. Hoppet stod då till Kalle, som vann sina poolmatcher med 2-0, 2-0 och såg ut att vara riktigt på gång. I sin först utslagsmatch får han möta Mats Wahlberg från Wäsby som körde med Jodan-kamai. Det var fortfarande lika (0-0 eller 1-1?) när tiden var ute. Detta innebär i en utslagsmatch att man kör till först poäng, hur lång tid det nu tar. Sammanlagt så tog hela matchen 6,5 minuter. Väldigt spännande och jämt kändes det som, sedan lyckades Mats ta poäng och även Kalle var ute, men jag tror att han var ganska nöjd med matcherna ändå. Sedan blev det till att kolla lite lagom mycket kendo och ha trevligt på läktaren istället. Finalen gick slutligen mellan en polack och Henrik Johansson från Wäsby, tyvärr blev det polacken som vann. En norska vann dam-klassen och en danska b-klassen, så inga svenska gulmedeljer (förutom i juniorklassen där det bara var svenska med) denna dag.


Vi fick se Iaido under lunchen, big like på det!

Efter att ha duchat, bytt om och återvänt till vandrarhemmet blev det till att kolla lite kendofilmer från dagens matcher, något pinsamt är det, men man borde egentligen detaljstudera så att man lär sig vad man ska göra. Var sedan iväg ner på stan och äta en massa mat. Även denna gång med en magdansös som underhållning. Vilket vi hade ganska roligt åt, magdansösen i Malmö är (ö)känd i hela LBK (i allafall kendodelen, jag hade höt talas om henne lång innan jag åkte till Malmö första gången). Maten gick i allafall an och vi hade tevligt vid vårt bord, lite avskiljt från de andra eftersom vi blev lite sena (förklaring kommer längre ner). Vissa blev sedan ganska höga på socker, men vi tog oss tillbaka till vandrarhemmet i ett stycke. I säng med oss och sova. Vi tre tjejer som inte skulle gradera fick lite sovmorgon medan Kalle och Johanna gav sig i väg till hallen lite tidigare. Efter städande av rum blev det till att åka dit också, checka in shinaier på nytt och byta om. Sedan blev det filmuppdrag, ganska så glad att graderingen hölls på en och samma bana denna gång så de inte graderade samtidigt. Tyvärr gick det inte vägen för någon av dem vilket var väldigt tråkigt.

Efter att graderingen var avklarad var det dags för helgens sista kendoinsats. Lagtävling! LBK ställde upp med två tremanna-lag. LBK1 med mig, Lollo och Stina (inofficiellt kallade Flätflickorna) och LBK2 med Kalle, Anders och James (inofficiellt är de bara galna, mer behöver inte sägas...).

Vi tjejer mötte ett franskt (eller spanskt) lag i poolen. Lollo var först ut och slog till med matchens första (och enda poäng). Sedan gick Stina oavgjort mot sin motståndare och då kunde ju inte jag vara sämre utan gjorde likadant. Fick en varning för att jag gick utanför (blev väldigt mycket tsuba-zeriai och höll inte riktigt koll på linjen). Hon som jag mötte var väldigt stark fysiskt och det var lite spännande, men jag kände mig ganska stark jag också, vi var ungefär lika långa vilket är bra om man ska vara en massa i tsuba-zeriai. Vilket kanske inte var tanken, men det var där vi hamnade. Eftersom det var lagtävling räknas alla matcher ihop och eftersom vi hade den enda vinsten så gick vi vidare, vilket vi inte direkt hade räknat med, men kul!

Killarna ställdes mot Malmös förstalag med riktigt starka medlemmar, en föredetta landslagskapten, en landslagsmedlem och en som tog brons i dan-klassen på lördagen. Inte direkt en lätt uppgift. Först ut var James, det såg illa ut ett tag, men i sista sekund (ungefär 5 skunder kvar av matchen) lyckades han ta ett poäng och det slutade 1-1 i hans match. Anders lyckades också gå 1-1 mot sin motståndare och så var det Kalle kvar. Han fick ganska tidigt 1-0 mot sig, men även han lyckades ta ett poäng så att det stod 1-1 och det var riktigt spännande, den som först tog ett poäng skulle ta sitt lag vidare. Det räckte inte riktigt utan Malmö vann tillslut, sedan gick de vidare och tog brons i hela lagklassen, så inte fy skam att bli utslagna av dem.

Vi tjejer hade ju en match kvar, mot ett Polskt lag, med tre killar som såg ganska vältränade och bra ut, en av dem hade vunnit dan-klassen på lördagen bland annat. De hade polska flaggan på sig också, så möjligen landslaget. Vi beslutade oss iallafall för att göra vårt bästa. De vann med 2-0 i alla sina matcher mot oss, men jag är ändå ganska nöjd med mig själv, min match varade i nästan 2 minuter och jag lyckades kliva undan ett par gånger när han attackerade. Jag var ju aldrig i närheten av att träffa honom, men det är ju inte riktigt meningen heller. De vann sedan hela klabbet, Polacker är tydligen rätt så bra på kendo.

Efter att vi var klara duschade vi och bytte om, sedan, precis när finalen mellan Polackerna och Wäsby skulle börja åkte vi hemåt. En nybörjarträning väntade för vissa och små barn väntade för andra. Polackerna vann som sagt var och jag misstänker att en medlem i Wäsby, han som tog silver i dan-klassen, inte var riktigt nöjd med det hela efteråt. Han var bra sugen på att få revanch efter vad jag hörde innan matchen startade.   


Sayonara-party!

Vägen hem var lång och mörk, ännu ett stopp på Max blev det, denna gång i Löddeköping och sedan körde och körde vi. Insåg att vi inte skulle hinna till nybörjarpassets start, Anders ringde in Andreas som kunde starta passet. Tillslut var vi hemma iallafall, jag var trött så jag stannade inte kvar vid Dojon utan åkte direkt hem.

Och så det här med LBK:s bilresehistoria... Denna resas felkörningar (som jag till största delen stod för):
Fredag: Tog rätt avfart in till Malmö, åkte sedan för långt och förbi vandrarhemmet som underligt nog bara var skyltat från andra hållet. Hittade i allafall utan större problem.
Lördag: trots karta blev det lite fel på väg till hallen... Fick göra U-sväng. På kvällen skulle vi köra från vandrarhemmet ner på stan och till resturangen, vi körde lite fel, fick göra U-sväng, kom på att vi skulle tillbaka till vandrarhemmet för att hämta festbiljetterna och fick åka tillbaka dit. Sedan åkte vi rätt, hittade en parkering och kunde äta mat. Körde tillbaka utan problem.
Söndag: Hittade till hallen utan u-sväng. Körde ut ur Malmö utan problem. Dividerade med mig själv vilken som var rätt E6:a avfart, valde fel och fick svänga av nästa och ända, dock blev det inte så farligt lång tid. I Motala svängde jag sedan fel, men vi tog helt enkelt vägen på andra sidan sjön istället. Vi var i allafall inte helt lost denna gång.

Det var en fin helg och jag känner att kendo är ganska roligt just nu, taggad på att träna en del i vår i allafall och kanske satsa på att ta mig ännu ett steg i utslagsträdet på Junicupen och SKO, vi får se hur det känns och blir då. Sedan har vi ju Taikai i Linköping också, det ser jag också fram imot oavsett om jag ska tävla eller inte.

Nu får det vara slutrapporterat för denna gång.

Det Positiva: Kendomänniskor
Det Negativa: Oljud

Crazy, thats the word...

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0