Stuts, stuts

Blev en sväng iväg till stallet mitt på dagen. Ganska okej väder, ingen sol, men ingen snö eller regn heller. Vi beslutade oss för att ta och rida på vallen, Jossan skulle inviga den nya dressyrsadeln på Joker och det går knappt att ta sig ut i skogen på grund av halken. Läntar verkligen tills det smälter bort nu.

Vi turades om med hästarna också, så först red jag Hampusen. Blev lite skritt och travarbete, det gick ganska okej, han sprang inte iväg med mig idag i allafall. Försökte flytta lite för skänkeln och göra lite halter. Försökte också vara noga med ställningen, men det gick väl som det gick, i ena varvet betydligt bättre i allafall.


Sedan fick jag hoppa upp på Joker, jag har ju inte ridit så mycket på allvar på honom och det är en väldig skillnad. Dels är han smalare och mycket mer vinglig. Han är ju inte så gammal så det är ju ganska naturligt. Sedan har han snäppet vassare gångarter än Hampus, betydligt mer steg och betydligt jobbigare att sitta på. Jag red på en volt med honom, först i lite skritt och sedan i trav där jag försökte att inte skumpa allt för mycket. Betydligt lättare i munnen är han ju också och plötsligt så mindes ja hur det var att rida en häst i rätt form och hur det ska kännas. Sedan stutsade jag lite till och så blev det några steg som blev bra igen. Testade även att galoppera ett varv, härligt att kunna galoppera och reglera farten samtidigt som hästen söker sig nedåt. Det var väldigt trevligt i allafall och nu blir jag sådär sugen på att ha en egen häst att tärna och öva med. Man tappar så otoligt mycket i sin egen ridning när man inte tränar ordentligt. Jaja, vi får väl se vad som händer i framtiden.

Nu ska jag käka lite och sedan åka och träna. Min moil har dött och jag är lite ledsen, men överlever nog.

Det Positiva: Ridning
Det Negativa: Ringrostighet

Because thats life...

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0