Kendo kendo

Wuhu, sista träningspasset för veckan, 3 h kendo stod på schemat och det gick jag faktiskt att genomför det jag satte som mål i början av veckan. Sammanlagt har det blivit Kendo 6 h, Iaido 1,5 h, Ridning 2 h och en promenad på 1 h. Och ändå har jag haft en del tid över för att träffa Johan och ta det lugnt, blev lite lite sömn en natt, men det har vi ordnat till nu.

På Söndagar är det först fortsättarpass som Anders höll idag. Vi körde mycket grundträning i rustning. Stora Men där vi skulle tänka på tajmingen, Kote-Men där vi skulle vara så snabba som möjligt. Jag måste tänka på avståndet, fick bannor för att jag kom för nära så mycket, måste börja lita på att jag kan nå och sträcka ut, det går! Kote-Men då, idag kändes det ganska bra, ett par kändes riktigt snabba till och med, medan andra misslyckades fullständigt.

Sedan så delade vi upp oss i grupper om tre och körde kirikachi. Det var kul, det kändes rätt så bra, ibland kom jag av mig i tajmingen, speciellt bakåt, men ibland så höll det i sig hela vägen. Det vill säga tills min stortå bestämde sig för att stampa ner sig på James tånagel som var på väg uppåt. Blodet doppade och jag fick gå och plåstra om, naturligtvig gjorde jag det inte ordentligt första gången utan trodde naivit att ett par plåster skulle räcka. Så efter nästa vända i grupperna som var kakarigeiko hade det blött igenom så jag fick avbryta igen och ta av mig Men och göra det hela ordentligt med tvätt av tån, plåster på tån och ett lager med två olika tejper på det. Då var jag fit for fight igen och kunde köra ji-geiko. Blev ungefär fyra stycken som jag hann med, det kändes helt okej hela tiden, blev lite trångt bitvis då vi var fyra par som skulle röra oss kring i lokalen. Sedan lyckades jag faktiskt med en hiki-Men där träffen i allafall kändes bra, sedan vågade jag inte kasta mig bakåt.


När det var tjugo minuter kvar av passet så fick vi plocka av oss Men, flera av oss gissade på styrketräning, men tji fick vi. Kata blev det istället! Jag gjorde ett mellanspel och torkade lite blod medan övriga hade vattenpaus. Sedan blev det kata 1-3 som kändes bra. Krånglade till 3:an några gånger innan jag fick kläm på det, men det är bara att fortsätta öva och öva. Kände att jag hade fokus i det hela i allafall. 

När klockan slog halv hade två nybörjare dykt upp och nästa pass kunde starta. James och jag fick agera mottagare och så fick de byta plats med jämna mellanrum så det blev lite rotation på det hela. Först så övade vi mycket på att gå och sedan på attacksteg över salen. Sedan blev det mycket Men hugg och Kote-Men. Anders påpekade att jag ska vara snabbare och inte vara så lat. Jag blir så bekväm av mig och anpassar mig till nybörjarnas tempo istället för att försöka pressa mig till att vara snabb och utvecka mig själv även om jag är på ett nybörjarpass. Så det är bra att han är och petar på mig, men jag ska försöka att se till att bli bättre på det själv också.

Sedan så fick James och jag ta på oss Do och Tare och så fick de hugga på oss. Det gick ganska bra för att vara första gången. Vi gjorde Men-Nuki-Do, Kote-suriagi-Men, Men-Kaichi-Do och Do- uchitochi(?)-Men, kul att återuppleva gamla minnen, blir inte så ofta på fortsättarpassen vi får göra specialövningarna. Sedan fick vi ockå göra en Men-Kaichi-Do-docka övning. Jag (och James) högg Men och den vi hade framför oss skulle hugga kaichi-Do, det var svårt, jag minns inte senaste jag gjorde den mot någon som kan och nu skulle jag göra det med någon som knappt huggit Do förut, men det gick ganska bra i allafall. 

Tillslut så var dagens träning över och efter lite stretching och ytterligare lite torkande av bortglömda blodfläckar blev det dusch och sedan cykla hem. Nu är det sängen so mkallar, blir en spännande vecka det här, får se hur mycket det kommer att bloggas, lite kommer upp i allafall, imorgon slänger jag in ett tidsinställt inlägg om denna veckas träningsplanering i allafall.

Det Positiva: Träning
Det Negativa: Blödande tå

Sliten mellan två tankar...

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0