Fredagsfika

Idag var det min tur att bidra med fredagsfikat till jobbet. Jag letade i min fantastiska bok "Njut av choklad" och hittade ett passande recept Vita Chokladkakor naturligtvis var det nötter med i det, men dem modifierade vi bort. Gjorde även en variant där den vita blockchokladen bytter ut mot mörk, mycket lyckat om jag får säga det själv.


Nam nam

Vad som behövs (24 st):
125 g smö, rumstempererat, samt extra att smörja plåtarna med.
drygt 1/2 dl tätt packat farinsocker
1 ägg, vispat
3 1/4 dl extra fint vetemjöl
1 krm salt
125 g vit choklad, grovhackad
(3/4 dl paranötter, hackade)

1. Smörj plåtar så att det gott och väl räcker till 24 kakor (har inte så många så jag fick grädda i omgångar, fungerade utmärkt!). Rör smör och socker lätt och luftigt. Tillsätt gradvis det vispade ägget och vispa rejält efter varje tillsats.

2. Sikta mjöl och salt i kaksmeten och blanda väl. Rör ner de vita (eller mörka) chokladbitarna (och de hackade paranötterna).

3. Droppade rågade teskedar kaksmet på bakplåtarna. Lägg inte fler än 6 teskedar smet på varje plåt eftersom de kommer att breda ut sig under tiden de gräddas. (Jag plattade öven till dem lite med en sked för att få dem plattare.

4. Grädda i 190 grader varm ugn i 10-12 minuter, eller tills kakorna är guldbruna (De med vit choklad i blev snabbare brända än de med mörk choklad i sig). Lyft över dem på galler och låt dem ligga tills de är helt kalla. Servera.

Nu ska jag förbereda kendo-prova-på-pass och ladda upp kendofilmer på youtube, sen blir det fredagsmys!

Det Positiva: Gottigott
Det Negativa: Att hinna njuta

Dreaming people

Over and Out

Kommentarer
Postat av: Anonym

Fyra av fem toasters! jättegott!

2011-02-18 @ 19:46:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0