Kendo like we can

Det blev två träningar i förra veckan i allafall. Tisdagsträning och söndagsträning, denna vecka var första gången vi slog ihop nybörjarna och fortsättarna på söndagar. Tyckte det fungerade bra, men först lite om tisdagsträningen.

Ärligt talat så minns jag inte jättemycket, fick lite nya saker att fokucera på, bland annat att hålla kvar högerhanden och inte släppa i hugget och låta den glida ner. Passet kändes hyffsad iallafall.

Passet igår minns jag lite mer av. Som sagt första gången med gemensamt pass, endast en nybörjare som dök upp. Mycket grundfokus, tyckte att det blev bra övningar med mycket fokus. Vi körde två gånger var och vannan gång över salen. Stora Men, Kote och Do, Kote-Men. Sedan gjorde vi också lite övningar med kendosteg, Kote-Men framåt och Kote bakåt, byggde sedan på med ett attacksteg framåt antingen Men eller Do. Mycket tänkande på avstånd och framförallt att röra sig fram och tillbaka och vara snabb och stadig. Gick rätt så bra, blev arg på mina händer några gånger bara. Sedan så gjorde vi också kirikachi och så sista övningen var en enda stor Men, man skulle ta tid på sig och fokusera och göra den perfekta Men-attacken. En enda chans och precis när jag gör mig redo och ska göra min ropar Kalle Hajime, han trodde att jag redan gjort en gång. Hmm, mitt i attacken var det också så jag kom av mig lite, men träffen kändes bra i allafall.

Vi hade en kort vattenpaus och sedan fick vi fortsättare köra ji-giko, är nog nöjd med mina första två i allafall, speciellt den mot Lars, jag hade ork och vilja. Sedan dalade det och blev aldrig bättre kändes det som. Mot slutet körde vi små korta matcher. Efteråt fick vi kommentarer av Kalle och han kommenterade främst den sista "matchen" jag gick. Vi kom på väldigt fel avstånd hela tiden och fick inte till rena träffar. Han tyckte dock det var bra de gånger jag försökte attackera mycket på rad, men undrade varför jag inte använde mig mer av Do som jag är bra på. Jag undrar nu det samma, attackerna följde liksom samma mönster, Kote, Men, Kote, medan min måtståndare var väldigt högt uppe med armarna och öppnade Do. Fast i mönster igen. Måste bryta dem och vara mer uppmärksam på vad motståndaren har för sig, vad som är öppet och ej.

Så både upp och ner denna vecka, imorgon är det träning igen och så får vi se hur mycket jag orkar denna vecka.

Idag har jag också ägnat ungefär en halvtimme på att leta resultat av Kendo-SM som gick av stapeln i helgen, utan deltagande från LBK. Förbundets hemsida kan man ju skippa från början tyvärr, den uppdateras väldigt sparsamt och sent. Jag är inte vän med speciellt många kendomänniskor på facebook heller så där kunde man inte snoka runt med framgång. Jag började med stockholmsklubben som arrangerade, men den hemsidan kom jag inte in på. Så gick vidare till Uppsala som inte heller uppdaterat, men väl där fanns en länk till deras twitter som jag bland annat följde EM på. Där kunde jag ta reda på att Wäsby vunnit lagtävlingen (med Uppsala som trea) och att Jimmy Cederwall tog silver individuellt efter Nils Björkegård. Nästa logiska steg var att ta sig till Wäsbys sida och där kunde jag läsa att ett FSKA lag (Stockholm) kom på silverplats i lagtävlingen och dessutom att Michiko Komaki vann damklassen före Michaela Ahlstam. Lite tråkigt att jag inte var på plats och kunde se det själv, för enligt den kendoblogg jag följer (som också uppdaterat från SM såg jag nu på kvällen) var det en trevlig historia. Nåja, någongång ska jag uppleva ett kendo-SM, kanske nästa år om allt vill sig väl, men jag tror att det blir roligare om vi får ihop ett lag från klubben och kan åka några stycken.

Det Positiva: Internet
Det Negativa: Vilja för mycket

Like the best friend ever

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0