Underbart och härligt

Min ambition av att blogga varje dag har hamnat lite på is den senaste tiden. Det blir så när man flyttar, städar och fixar och därtill ska ha tid över att vänja sig vid sambolivet. Men mitt liv i övrigt ser ungefär likadant ut som det gjorde innan alla förändringar.

Jag har naturligtvis varit i stallet i helgen och även på fredagen. Då bestämde det sig för att spöregna och jag hade naturligtvis inte packat med regnjackan på morgonen när jag åkte till jobbet. Tur att det fanns en knallgul i stallet som jag kunde låna. Maxim ville äta den. Vi red lite på ridbanan medan Joker longerades. Bara i skritt och så övade vi på att svänga och gå på rakt spår och även rida lite ridvägar som snett igenom. Eftersom regnet föll och hade så gjort under halva dagen hade vi också gratis vattenträning. Han reagerade inte ens på pölarna så det är ju positivt.

På lördagen blev det först en tur ut med Hampus och utforska en ny väg, den ledde tyvärr ingenstans, men jag hittade ett svampställe så något gott kom ur det hela. Hampus var glad och klampade på i skogen, över stock och sten och diken.

Sedan så red vi ut med Maxim och Joker. Det gick verkligen superbra! En tur helt utan missöden eller diskussioner. Stor vattenpöl, han gick igenom utan att reflektera speciellt mycket. Såg stor albinohjorthanne med tillhörande harem, hästarna traskade på. Gick igenom blötmarker i skogen och sedan både travade vi och galopperade. Och hittade älgtorn på fel ställen! När vi galopperade så orkade han inte riktigt hålla galoppen, men han fattade om när jag bad honom. Sedan så plockade jag ytterligare lite svamp och så på hemvägen mötte vi en bil som han knappt viftade på öronen åt. Lite rutin på sådana här ridturer vore skönt. Men det märks av det var lite långt för honom, vi var väl ute i ungefär en timme och även om vi mest skrittade så blev han trött. Det går lite i vågor, men i de stunder han piggnade till och trampade på var det riktigt härligt att sitta i sadeln och då fick Joker se sig förbipasserad, lite skillnad då han alltid brukar vara den snabba i sällskapet.

                             

Söndag så började jag med att tömköra Maxim, vilket jag inte har jättebra koll på, men tillsammans så redde vi ut det hela någorlunda. Han var duktig och det är bra att kunna vara på maken och driva på mer bakifrån och framförallt se när han trampar på ordentligt och inte. Jag är sugen på att köra in honom också, ska fråga Jossan om vi kan testa selarna hon har någon dag så att jag får veta hur de fungerar. Någon vagn har vi ju inte, men någonstans måste man ju börja.

                              

Sedan fick Hampusen komma ut på ett intensivt halvtimmespass på ridbanan. Jobbade mycket med skritten och att han skulle vara ordentligt framme. Han kämpade på bra och gjorde sitt bästa. Lyssnade riktigt bra för skänklarna och flyttade sig i något skänkelvikningsaktigt, några steg kändes det helt rätt, sedan så trillade en bog eller flera lite utanför ibland. Gjorde även lite travjobb och fattade galopp i båda varven innan jag red igenom LC:2 en gång. En mycket bra gång blev det, han gjorde sitt jobb och jag jobbade med att göra mitt. Det vill säga titta dit jag ska istället för på hästens öron.

Det blev även en tur till stallet i måndags, dock blev det inte så mycket gjort. Eller, jag tog in alla tre, som var svettiga och orsaken var nog jordgetingar som jagat dem i hagen. Såg en som förföljde stackars Joker. De fick stå inne några timmar och äta slåtter. Borstade alla tre och putsade manarna. Maxim stod nästan still hela tiden denna gång, men har fortfarande inte riktigt kommit underfund med hans man. Om Jossan är hemma idag så planerar jag att ha en hoppdag, men vi får se hur det går.

Det Positiva: Underbara skogsturer
Det Negativa: Insekter

I <3 Horses

Over and Out

Kommentarer
Postat av: Mia Ewerskog

Hej!

Vad kul att det går så bra med Maxim. Såg att Pinge och Elin skulle ha en körkurs för nybörjare. Kanske kunde vara något för dig? Hälsn. Mia


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0