Road-trip

Nu ska vi se, tänkte berätta lite om den härligs semestern jag och Johan var på.

Började på fredagsmorgonen med att åka till verkstan med bilen eftersom motorlampan börjat lysa. Dock var det inga stora problem som bilen skulle stanna av fick jag veta, så efter att ha fått en verkstadstid lite längre in i augusti så åkte jag och plockade upp Johan och så åkte vi söderut.

Första stoppet visade sig bli ett naturrestervat utanför Eksjö. Det hette Skuruhatt och Skurugata. Vi promenerade runt i ungefär en timme och kollade på utsikten från berget (Skuruhatt) och facinerades över bergskanjonen (Skurugata). Johan hittade såklart också grottor.

Jag var förste kartläsare! Det gick jättebra, visste hela t iden var vi var någonstans.

Vi fortsatte sedan nedåt genom Smålands skogar. Stannade till vid glasbruket kosta och kollade på glasblåsning som var jättehäftigt! Han blåste ett fat, men det syntes inte förrän han var klar. Det bästa redskapet att forma glaset var tydligen en våt tidning.

 

Innan vi fortsatte ner till Blekinge så åkte vi till Tingsryd och hästaffären Börjes, jag köpte mig ett träns (som visade sig passa bra). Till Karlskrona kom vi och parkerade bilen prick klockan sex, exakt i tid alltså. Efter en lite pratstund hos Johans farmor och farfar så begav vi oss ut i skärgården för lite opera. Läs mer om Opera på Unskär här. Jag tyckte att denna operan var jättebra, det är Johans faster Helenas man Mikael som har skrivit den och jag rycktes med i musiken (är ju ingen expert, men jag tyckte det lät väldigt bra). De som sjöng var väldigt bra och underhållande, rösterna är ju helt fantastiska. Bilderna blev sådär, men bjuder på dem ändå.

Lördagen bjöd på lite sovmorgon och sedan styrde vi bilen lite söderut. Mot Hanö, i fiskelägret på fastlandet lagade vi lunch medan vi väntade på båten. Åkte ut och promenerade omkring lite, kollade in fyren och lite grottor. Hittade sedan kantareller som vi plcokade med oss och hade som middagsmat.

Efter ö-besöket så körde vi på, växlade mellan Skåne och Blekinge. På vägen lyckades vi (efter eminent kartläsande) hitta fram till detta mysiga torp som var utmärkt som en sevärdhet.

 

Slutligen kom vi till Halland! Där kom också det fina vädret, solen sken (den höll på att gå ner så en vacker solnedgång fick vi se) och humöret blev ännu bättre. Norr om Halmstad stannade vi på en parkering till ytterligare ett naturreservat och tillbringade natten i bilen, det gick faktiskt utmärkt. Tillagade stekta kantareller på spritköket och åt dem inrullade i tunnbröd, mumma!

 

Under söndagen sedan så rörde vi oss inte så lång sträcka, men stannade deså oftare. Började med att äta frukost vid ett havsbad och sedan bada och snorkla. Kollade in loppisar och naturreservat längs med kusten upp till Varberg där vi hälsade på minsta lillasyster och åt glass med henne ute vid en pir. Kollade in hästgården där hon jobbar och tittade på fina hopphästar värda väldigt mycket pengar (vågade knappt klappa, tänk om de går sönder...). Sedan åkte jag och Johan in till Varberg och kollade in kallbadhuset och fästningen innan vi åkte vidare till Göteborg och lillasyster två.

 

 

Det blev en härlig måndag vi spenderade med Elinor, hon behövde inte åka ut på tåg så hon var hemma tio på förmiddagen och vi hade hela dagen på oss. Solen sken så vi åkte ut till Marstrand. Så härligt var det där, kollade på fina hus och Carlstens fästning, snorklade, promenerade på klipporna och åt glass.

 

 

Sedan så åkte vi tillbaka till Linköping på tisdagen, hade hemlängtan och orkade inte stanna någon speciell stans.

Nu så ska jag försöka mig på att springa lite i Rydsskogen...

 

Over and Out

 

 


Kommentarer
Postat av: Johan

semester, wooh!

2011-08-04 @ 21:58:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0