Hästeri

Sådär, nu är jag tillbaka efter helgen. Man tycker att man ska ha mer tid över på helgerna när man är ledig, men ibland känns det nästan som tvärt om.

I fredags så blev det en tur till stallet, först så åkte vi och köpte foder och jag hittade även ridhandskar som fick ersätta de fullkomligt söndertrasade som jag har. När vi kom hem så blev det longering för Maxims del. Det gick ganska bra, i höger varv så hade vi lite diskussioner och han tyckte att jag var rätt så jobbig som ville att han skulle gå i det jobbiga varvet. I vänster varv så både skrittade, travade och galopperade vi. I höger blev det skritt och trav och några galoppfattningar, han orkade inte hålla galoppen där, men nästa gång ska jag börja i höger varv.

På lördag blev det vilodag eftersom jag var ute på paddeläventyr. Men igår så blev det en sväng på två hästar. Jag började med att rida ut Joker i skogen och så sprang vi fort (och något okontrollerat) sedan så övade vi galoppfattningar också. Det var en härlig tur.


Jokis får stå för bilden, min häst vägrar vara fotomodell för tillfället

Maxim red jag på ridbanan, första gången vi var där själva. Tog fram en bom som jag lade på marken och som vi skittade och travade över, det tror jag att han gillade, han tog ut stegen ordentligt första gångerna vi klev över. Vi häll oss till skritt och trav och red lite ridvägar. Han skötte sig mycket bra, gnäggade lite efter de andra, men koncentrerade sig mest på vad jag ville att han skulle göra.

Även idag blev det två hästar att rida. Maxim och Joker red vi ut tillsammans. Både skritt, trav och galopp, på hemvägen blev det racerskritt, så vi fick öva på halter och vänta in Joker. Idag kom även hovslagaren så nu är alla fötter fina, Maxim var duktig, även om det var jobbigt att stå på tre ben och han helst av allt hade velat smaka lite på hovslagaren också.

Hampus red jag på ridbanan, värmde upp lite i skritt och trav och sedan red jag igenom LC:2 en gång, han skötte sig utmärkt så vi avslutade där. Min lilla stjärna, jag hoppas att han blir glad av att komma ut på söndag, det brukar han bli.

Det Positiva: Nya handskar
Det Negativa: Träningsvärk i rumpan

Upp och över.

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0