Do-dag

Wuhu för mig som lyckades åka på kendoträning ikväll! Insåg också att denna vecka är det mitten av augusti och precis två månader kvar till SKO (Stockholm Kendo Open) och min planerade gradering till Shodan (1 Dan). Mitten av augusti satte jag som gräns innan sommaren, då skulle jag börja träna ordentligt med fokus på graderingen. Jag är livrädd för hur jag kommer att må om jag inte blir godkänd. Dessa tankar försöker jag bestämt mota bort och efter dagens pass så var det inte så svårt. Det var ett bra pass idag, det kändes som om jag jobbade med rätt saker i övningarna och även om jag inte alltid fick superkänsla så försökte jag verkligen och hade fokus.

Vi hade Do-dag idag och Do är ett svårt hugg så att ägna ett helt pass åt det är inte helt fel. Det jag främst försökte jobba med var attacksteget, jag gör ett litet fusksteg innan jag attackerar in på Do, vilket gör att jag kommer på fel avstånd och det i princip blir pannkaka av det hela. Jag tycker att det gick hyfsat, det är ju något jag måste tänka på varje attacksteg jag göra, varje träning hela tiden och inget som bara ett pass kan arbeta bort helt, men jag fick till några där jag kände att vänsterfoten inte mellanlandade någonstans på vägen. Det gick lite sämre att få in flyt i hugget, armarna och benen ville inte riktigt tänka samtidigt, men några stora attacker fick jag till, det små var lite jobbigare, men på slutet så tog det sig. Man behöver verkligen en Do-dag och bara nöta.


Sista kvarten körde vi ji-geiko, alla fick möta alla så fyra totalt. Första var mot Johanna där jag mest försökte koncentrera mig på att vara först med att attackera och försöka saker. Tyckte att vi fick till det rätt så bra med tempo och så vidare, nästa var mot Stina där jag hade ungefär samma inställing, men försökte gå mer på Men. Sedan var det Lollo och hon var helt galen idag, vilket hon är ibland och det är roligt, men jag brukar inte orka hänga med riktigt och blir trött/lat. Men idag därimot så orkade jag och vi for runt som tokar och högg mot varandra, riktigt roligt. Tack och lov var det min tur att vila nästa runda så jag fick se när Lollo körde mot Kalle och fortsatte i samma stil som mot mig och bankade lite på honom.

Sist fick jag också köra mot Kalle och det gick ganska bra, kändes som om jag höll i min fokus på att attackera i allafall. Efteråt så diskuterade vi lite gradering (eftersom alla som var där förhoppningsvis ska gradera på SKO) och kom fram till att vi behöver extra kataträning, dessutom ska vi tydligen göra kata 1-5 (gulp!) för Shodan. Dessutom behöver vi träna mycket på kirikachi som är det första man visar. Känns skömt att det endå är ganska många som ska gradera så att man får en liten grupp som kan fokusera lite extra på det.

I nästa vecka börjar terminen med affichering, fortsättarträning, uppvisning och sedan nybörjarstart veckan efter. Ska föröska hjälpa till så mycket jag hinner/kan på nybörjartränigen denna termin, i allafall till en början, om inte annat för att vara sällskapstjej i omklädningsrummet.

Funderar på om jag ska gradera i Iaidon också, skulle vara kul, men ännu mera träning som ska in i schemat. Ska fundera och se vad jag kan göra åt saken. Det är ju så kul att träna!

Det Positiva: Fokus
Det Negativa: Mellanlandning

Girls rules!

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0