Andra sidan vägen

Idag så var tanken att vi skulle ut på äventyr på andra sidan stora vägen, där finns jättefina stigar och vägar att rida på, problemet är att man måste ta sig över den tungt trafikerade 90-vägen för att ta sig dit. Vårt problem denna dag visade sig dock vara av annan karaktär. För att ta sig genom fårhagar och diverse annat för komma så man kan gå över stora vägen, så ledde vi dem i början, vi skulle igenom en smal grind, och jag vet inte varför (han är ju rätt så stor så kanske var läskigt trångt åt honom), men Maxim springer/hoppar igenom och jag är ju inte så snabbtänkt att jag släpper tygeländan jag höll i, istället åker jag på mage genom ett stenröse (där jag släpper tyglarna och Maxim stannar två meter bort i all god mat. Resultatet blev en skadad högerhand, stukat ringfinger närmare bestämt och några nerver som fått sig en smäll i handen. Det gjorde lite ont, men vi fortsatte ridturen, jag kravlade mig upp och så gick vi fram till vägen, väntade så att inga bilar kom och skrittade över, inga problem, när vi fortsatte på vägen på andra sidan så kom det bilar och susade förbi bakom oss som han gärna ville kolla på, men jag var med varje gång så han lugnade ner sig.


I skogen var det roligt att gå och skönt för fötterna tyckte Maxim, sedan så kom vi till det rätt så stora vattenfyllda diket som vi skulle över. Efter några små försök (jag var inte så väldigt modig idag kan sägas) så hoppade jag av och ledde. Han följde med utan problem, tittade noga vart han skulle sätta fötterna och hoppade så mycket han kunde över, för att sedan tvärstanna och vänta på att jag skulle komma ifatt och sitta upp igen. Vi fortsatte sedan skritturen och plockade lite svamp som vi hittade. Gick över en bäck som porlade i trumman under vägen och förbi älgtorn som var lite läskiga. Sedan så skulle vi över vägen igen och det gick superbra, när vi kom in på den mindre trafikerade vägen med asfalt så mötte vi två bilar (som han inte kollade på) sedan så kom det en bil bakifrån också, men den stannade och väntade på att vi skulle svänga av innan den körde förbi. Jag var rätt så lättad när vi var tillbaka på den lilla grusvägen hemåt, man försöker att slappna av för att inte överföra spänningarna till honom, men det är inte så lätt.

På grund av mitt finger och att Jossan jobbar em/kväll imorgon så är planen att Maxim ska longeras, på tisdag får han vila helt eftersom jag ska lämna in bilen och sedan gå på ett möte på kvällen, men efter allt som hänt varje dag vi varit ute så är det nog bara bra. Om fingret är bra på onsdag så kanske det blir en ridtur då.

Det Positiva: Sköna ridvägar
Det Negativa: Stukat finger

Take care...

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0