We are the champions

Vilken dag, solen skiner, ingen av hästarna hade kissat eller bajsat ner sig själva totalt (vi bortser från några kissfläckar som av misstag fastnat på Joker), Joker gick in utan protester och vi kom iväg från stallet på utsatt tid. Vi kommer fram med gott om tid kvar och får då reda på att det blir ridhus och dressyrstaket som vi ska tävla på och så framridning på deras stora utebana.

Första klassen var LC:1 där jag skulle starta med Hampus, det var en clear round så om man fick över 50% fick man med sig rosett hem och sedan hade rosetten olika färg beroende på i vilket procentintervall man hamnade i. Han var inte alldeles framåt idag på framridningen och jag fegred lite och ville inte trycka på eftersom han blir så stark och springig då. Fel tänkt av mig med andra ord. Sedan när vi kom in i ridhuset, där man fick vara i colekting ring när den innan startade så gick han mest och tittade och ropade på Joker som var utanför. Skulle ha tatt med mig dressyrspöet in för att väcka upp honom lite, återigen, jag som inte tänkte så mycket. Själva programmet är jag rätt så nöjd med, kunde ha tryckt på lite, vilket också domaren kommenterade, men han gjorde det han skulle, galoppen höll sig också rätt okej, vissa dagar får man vara glad att han över huvudtaget fattar. Högst poäng fick vi för den fria skritten där han var avslappnad och fin, jag är också nöjd med travdelen av programmet undantaget längningen, men det är sådant man får fila vidare på, resultatet blev i allafall 53% och en röd rosett!


Jag pch Hampus på banan <3


Finaste!

Jossan red på Joker i denna klass och han skötte sig fint. Tidigare har han alltid stressat upp sig i ridhuset och mest sprunigt med huvudet bland molnen. Men idag hade han bestämt sig för att vara vuxen. Jag såg inte själva programmet eftersom jag var ute på stallplan med Hampus, men de fick 54% och även Joker fick stolt bära en röd rosett.


Fina hästar!

Sedan så bytte vi lite hästar. Sanna satte sig på Hampusen och jag hoppade upp på Joker. Klassen som vi skulle rida var en LC:2, Sanna var först ut och de tog sig igenom på godkänd procent. Sedan var det då jag och Joker som skulle rida program. De som har koll på saker och ting vet att jag pch Joker inte känner varandra så där jättebra och jag har inte ridit honom speciellt mycket, det här var våran första tävling tillsammans. Vi börjar så smått förstå varandra, men på framridningen när han inte fattade galopp när jag tyckte så trodde jag att det skulle gå rätt dåligt på banan, målet var att göra alla moment på rätt ställe och i rätt gångart, framförallt få till galoppen så det inte blev slängtrav. Alldeles innan vi gick in på banan så kändes det lite bättre, han hade fattat båda galopperna en gång i allafall och kändes lugn och fin, skrek inget efter Hampus heller.


Innan start

Sedan var det bara fokus som gällde och det kändes bra mest hela tiden, en av övergångarna till skritt blev lite hastig, men förutom längningen i traven, så gick travprogrammet väldigt bra, i längningen så vinglade han ut mot höger och längde knappt på stegen, men jag ska öva på att komma mer ner i sadeln och kunna sitta ner i det momentet istället för att rida lätt tror jag. I halten så vilade han med bakbenet, avdrag på det också. Galopperade gjorde han minsann, den första fattningen var sådär, det är hans svåra galopp och volten blev lite hipp som happ. Den andra fattningen var helt klockren, så underbart! Sedan vinglade han lite till på uppridningen och stod snett i den sista halten, men det är saker man kan förbättra med lite jobb och träning. Jag var väldigt glad och nöjd efteråt och procenten vi fick var 58,2%, det var tre startande i den klassen och vi var bäst och fick en blågul rosett med oss hem.


Duktig!

Nästa gång det är dressyr så blir det LB:1 programmet, det blir spännande, har aldrig ridit det sedan de gjorde om. Men den närmaste tiden så fokuserar vi om lite och satsar på hoppning. Om fem veckor går ÖFF:s vårhoppning, själv ska jag inte vara med eftersom det är kendotävling den helgen, men Sanna ska rida Hampusen och Jossan Joker så vi ska börja med löshoppning och diverse övningar som träning. Blir kul med lite hoppning nu känner jag, även om jag är en fegis och inte vågar hoppa högt.

Det Positiva: Härliga hästar!
Det Negativa: Hungrig

Love to all

Over and Out

Kommentarer
Postat av: Johan

Matilda och Joker vann!

2011-04-09 @ 20:50:33
Postat av: emelie

sv: tack så mycket! :))

2011-04-09 @ 22:16:45
URL: http://fjordyy.webblogg.se/
Postat av: frida

grattis till rosetterna:):):) kul med löshoppning då had ejag viljat vara med:)

2011-04-10 @ 17:32:51
URL: http://fraidich.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0