1 kyu

Kendo, kendo, kendo. Det var tur att jag gick och lade mig tidigt igår och sov över tolv timmar i min sköna säng, annars vet det tusan hur jag hade klarat av eftermiddagen, det var på håret ändå.

Denna söndag var det dags för mini-kendoläger i en stor sal tillsammans med folk från Huskvarna och Nyköping. Dessutom var det dags för gradering till 1 kyu för mig, Lollo, Stina och James.

Vi började med en grundlig uppvärmning, helt annan känsla att springa i en stor sal med många människor och skrika ramsa. Det ekade! Men var också ovanligt varmt och jobbigt. När vi hade uppvärmningshugg så kändes det cokså tungt och jobbigt och jag kände mig allmänt slö. Efter en del övningar med fotarbete och hugg av diverse slag så körde vi igång med Dai ichi kihon, jag klarade mig igenom de fösta övningarna sedan så började jag frysa och kallsvettas och det kändes som om jag skulle kräkas. Så jag bad om en vattenpaus, fick sitta ner en stund med en tröja över mig och hälla i mig lite vatten. Tack och lov gick det över och blev bättre, men det skulle vara intressant att veta vad de här "attackerna" beror på, de dyker upp ungefär två gånger per termin och hittills har jag inte sett något mönster i dem, vore ju bra att kunna motverka dem om det är något jag gör som framkallar dem. Vi körde i allafall färdigt med grunder och sedan så var det plötsligt dags för gradering!

Jag vaknade i morse med en stor klump av nervositet i magen, sedan gick jag in på facebook och såg att vår gamla tränare Nisse var i stan och skulle dyka upp och då blev jag jätteglad, men samtidigt ännu lite mer nervös.

Vi fick vänta till sist med graderingen och det var nog ganska bra för min del, kunde sitta och lugna ner mig lite och bara andas och koncentrera mig på ingenting. Det vi skulle göra var först en kirikachi och sedan graderings-ji-geiko och efter det av med rustningen och köra kata 1-3. Jag fick köra först mot Lollo och sedan mot James. Nu har jag ännu inte fått höra vad domarna hade för kommentarer om min kendo, eftersom det inte riktigt fanns tid till det efteråt, men det kändes helt okej, får väl erkänna att jag inte minns så mycket, men tajminen i kirikachen kändes helt okej och tja, ji-geikosarna kändes ungefär som de brukar göra. Katorna tyckte jag också kändes bra och eftersom jag klarade graderingen antar jag att det inte var helt fel det jag gjorde. Men det blir spännande att höra vad man ska jobba vidare på. Nästa gradering till shodan är i Stockholm i oktober, men det ska vi inte tänka på nu.

Efteråt så blev det fri ji-geiko! Jag hann köra mot en hel hög personer. Bland annat Nisse som jag inte har kört mot på evigheter, det var riktigt roligt, han är rysligt snabb. Sedan körde jag även mot Huskvarnas tränare Mattias som jag också tycker är rolig att köra mot, man lär sig något varje gång. Körde även mot Hannes som tillhör vår klubb, men som mest tränar Iaido, tror inte att jag har kört mot honom någon gång tidigare, han är lite läskig, men det var kul. Sedan hade jag tre till tror jag, en mot en okänd i Huskvarna, en mot James och en mot Pär. Pär fick in sin shinai under min Men och skrapade mig på halsen, det var obehagligt, men eftersom passet typ var slut så avbröt vi och drack lite vatten istället.

Då alla var hungriga som vargar så invarderade merparten av oss en pizzeria och glufsade i oss massor med mat. Tycker att den här fantastiska helgen inte kunde ha fått ett bättre avslut. Imorgon ska vi ut och springa igen, men det ska nog gå med lite vilja.

Det Positiva: Graderad
Det Negativa: Lite ont

It´s my life, it´s now or never

Over and Out

Kommentarer
Postat av: Hannes

Kul att höra att man är läskig. Det värmer! :)



Och jo, jag tror att vi faktiskt kört mot varandra någon gång tidigare. Typ förra gången jag gjorde mini-comeback. Ska försöka ta mig till lite fler kendopass i fortsättningen tror jag.



Grattis igen till ikkyu!

2011-04-17 @ 22:09:01
URL: http://www.kendoka.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0