New World

Lyckades faktiskt komma upp till träningen imorse! Dock lite sent, så fick ta med mig halva frukosten dit. Trodde jag skulle vara sist och få stressa, men då jag kom dig så var dojon fortfarande låst. Johanna kom ungefär samtidigt så vi kunde byta om och precis klockan tio kon Andreas som skulle hålla i passet också.

Vi började med kator! 1-4 körde vi idag, det gick rätt så bra. Fick lite smågrejer att tänka på, bland annat att jag i jodan ska ha händerna strax ovanför pannan och inte högre upp och att jag i 1:an ska dra bak händerna mer när jag backar. Vill man läsa om hur katorna går till kan man kolla in detta inlägg Kator skev det för längesedan och det är ganska kortfattat, märker när jag läser att jag skulle kunna beskriva katorna betydligt mer ingående idag än vad jag kunde då, har en helt annan känsla för dem och för alla detaljer som ska stämma. När jag körde fyran mot Johanna körde vi i ett högt tempo och det kändes rätt så bra, alla stegen sitter där, det är mer små detaljer som ska slipas på.

På med rustninge blev det sedan, lite kiri-kiachi där jag försökte göra noggrannt och tänka på tajmingen, böjar bli läge att träna mer på det nu inför grederingen som kommer i december. Vi fick göra några med en hand också ilket är svårt, men det kändes ganska balanserat idag. Sedan körde vi ett varv ji-geiko, vi var sju stycken så alla mötte alla. Är ganska nöjd, men måste försöka göra mitt bästa hela tiden och inte slarva med attackerna. Försökte i allafall variera mig lite och det kändes bra. Dock fick jag ont i ryggen av någon konstig orsak och min högerhan vill inte vara där den ska. Den glider så gärna ner på handtaget så måste verkligen koncentrera mig på det och böja på armbågen så att jag kan hålla bekvämt på rätt ställe. Johanna vet i allafall om det och kommer att påpeka varje gång hon ser det.

Blir träning imorgon och sedan på torsdag. På fredag bär det av till Stockholm Kendo Open och så  blir det kendo hela helgen! Ser jag fram imot, speciellt som jag har en ny shinai jag ska inviga! Jag och Lollo köpte begangnat från några gamla kendovänner som tyvärr inte tränar längre. En ny Gi och Hakama blev det också, toppen att ha med sig till damlägret i november som jag är rätt så inställt på att åka till.

Nya shinaien med lite olika tsuba och tsuba-dome :)

Det är rysligt fint väder idag så jag funderar på att tillbringa den ute, kanske promenera lite och knäppa kort, samt försöka förstå makroinställningarna på den nya kameran. Får se om jag hittar instruktionsboken...

Det Positiva: Cykla i vackert höstväder
Det Negativa: Ond häl

I will do this

Over and Out


Kommentarer
Postat av: Caroline

Riktigt snygg tsubadome!

2010-10-10 @ 13:33:21
URL: http://www.kendoka.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0