Tankar

Jobb, jobb, jobb, så mycket tid och energi som går åt till jobb. Jag gillar mitt jobb, men på senaste tiden så har jag oftare kännt en lust att bara fly därifrån. Det kan vara en orsak till min plötsliga återgång av att sluka böcker. När jag pluggade sjönk min läsfrekvens av skönlitteratur drastiskt, hade ingen som helst lust att plocka upp en bok och läsa när jag suttit med näsan i böcker och försökt förstå saker och ting dagarna i ända. Numera blir läsandet en avkoppling från den miljö jag tillbringar mina dagar i. Jag är nog rätt så tacksam över det.

Vad jag är mindre tacksam över är vissa andra saker i arbetsmiljön. Men jag antar att det är så här det är att vara vuxen och ansvarig. Jag upptäcker saker om mig själv också och om hur jag anpassar mig efter gruppen. Finns det någon där som jag litar på och som själv tar intiativ så lämnar jag gärna över ansvar och är glad och nöjd. Men finns det ingen annan där så gör jag det själv eller går oroligt omkring och funderar om jag måste dubbelkolla så att allt blir som det ska. Det har varit både påfrestande och spännande och se ur en helt ny grupp anpassar sig och försöker hitta sina roller. Och i vilket tempo det går, för vissa tar det inte alls lång tid att anpassa sig medan andra fortfarande känner sig osäkra på vilken roll som är deras. Jag kan ärligt säga att det inte riktigt var såhär jag trodde att det skulle bli. Men jag accepterar, än så länge, det vore skönt med en månad eller så utan personalförändringar. Tyvärr ligger ännu en förändring framför oss i en nära framtid, det kommer säkerligen att fungera, tillslut, men under övergången och strax därefter, vet jag att saker och ting kommer att vara rörigt, mycket rörigt. Och det känns som om det mesta ansvaret ligger på mig, jag bara hoppas att det kommer vara värt det.

Jag lär mig mycket om diplomati också, eller mest får jag lära mig själv att inte skrika högt, lyssna och nicka intesserat och sedan svara på alla frågor som dyker upp för jag vet inte viken gång i ordningen. Nej imorgon är en ny arbetsdag och jag hoppas, så hoppas att jag slipper ta mer ansvar än vad jag klarar av. Tack och lov verkar det finnas en till som känner ungefär ikadant, kanske kan vi dela på ansvaret.

Det Positiva: Viktig
Det Negativa: Ibland känner jag mig för viktig

Anteckna och lär dig göra jobbet


Over and Out

Kommentarer
Postat av: syster

sv. tackar.:) ja jag har funderat lite svagt på att vara med.:):)

2010-10-07 @ 18:36:23
URL: http://fraidich.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0