Super(hä)star!

Superhästen Hampus har varit i farten igen! Går omkring med ett stort leende över hela ansiktet och är så glad och tacksam för att slit ibland lönar sig och att bra dagar ibland faller precis rätt i tiden.

Vi startade tidigt på morgonen, åkte sju med bussen från Linköping ut till stallet. Med mig hade jag världens bästa Johan som sällskap. Framme så blev det lite borstning ,men då jag gjort det mesta igår var det mest att lasta in allt och åka. Joker gjorde ett kort stopp på bryggan och sedan gick han in, fortfarande med stöd av linan, men han kastade sig inte alls. Vi var ute i god tid så var framme vid ridhuset redan en timme innan start. Blev till att förskriva protokollen och upptäcka att ett va fel så vi fick kasta om LC-klasserna så att de rätta skulle hinna komma på plats.

Jag var första startande i LC:2:an Hampus var stark och ganska pigg. Följde nästan hela planen med uppvärminingen, mycket tempoväxlingar och halter och så lite galoppfattningar. Är ganska nöjd med det programmet, även om jag var ganska nervös. Han gick bättre än förra gången vi red detta och känades mycket piggare och gladare. Det mesta vi fick kritik på var att han är felställd och jag hade ju tänkt jobba lite mer på det, men sedan flög det bort ur huvudet. Plus att jag hellre ville att han skulle gå i rätt gångart. Sedan försökte han sticka i första galoppen och drog lite väl snabbt genom första halvan av volten, men galopp var det!Slutade på 56,43% och en 2:a plats, blå rosett till Hampus. Toppnoteringen var en 7:a för skritten som kändes väldigt bra också.

Knappt hade man hunnit pusta ut innan det var dags för LC:1, först ut igen och första försöket med detta program. Red en gammal variant av det för åratal sedan, men nu har det blivit lite förändringar, mest till det bättre tycker jag. Serpentiner med skrittövergångar och ingen galopp snett igenom. Här var den mesta kritiken också felstälning, men vi vet ju vad vi ska jobba på iallafall. Även här fick han högst poäng för skritten, även för skrittövegångarna och för en halt som kändes bra. Sedan skulle han till och takta lite också, bara för att visa att han kan även om han är gammal luvgubbe. Inget moment under 5 på detta program så godkänt rakt igenom!
Slutade på 56,67% och en röd rosett (Clear Round så man fick rosett peroende på hur många procent man fick).

För Joker gick det också bra, han var lite stirrig och springig, men tog sig över 50% i båda klasserna och fick en grön rosett till samlingen. Vi ska åka och ridhusträna honom så han kan plocka hem det hela nästa år ;P. Sedan så när vi lastade in dem fick Joker gå först och gick in nästan på en gång, stannade till och undrade vart Hampus var en gång, men sedan knatade han in.

Vi blev kvar och kollade på resten av tävlingen medan hästarna torkade under täcken i transporten. Johan räknade procent hela dagen och jag höll honom lite sällskap på slutet. Mycket fina hästar vi här häromkring.


<3


Sedan åkte vi hela vägen till stallet igen, fotade stjärnorna, gav dem massor med mat och la in en massa gottis i krubban, nu blir det vintervila. 22/1 siktar vi på att starta igång träningen igen, för då kommer hovslagaren och skor Joker. Blir minst en hel veckas total vila nu för både mig och Hampus (om ingen annan är där och rider) och sedan ska vi mysa runt i skogen och hoppa träd, för sådant tycker vi extra mycket om.

Ska göra mig iordning för middag vid stångån nu och mysa lite med finaste.

Det Positiva: Superstar!
Det Negativa: Läckande skor

Love to you all!


Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0