Kendopass

Andra kendopasset jag ledde idag, helt själv och på engelska till råga på allt. Det gick bra, jag är nöjd, min planering höll, även om jag var optimistisk och klämde in lite för mycket övningar på för kort tid. Anledningen till att jag höll passet är att Anders är i Namibia (jättefuskigt) och Kalle är sjuk, sedan så var det ingen annan som kunde, Johanna och Lollo har ju juniorträningen innan också. Så jag k'nde att eftersom jag inte ska träna så hårt i veckan så kan jag lika gärna åka dit och varjefall träna lite. Nu blev det så att jag var med på uppvärmningen och sedan så stod jag mest och ropade, "Rei", "Hajime" och "Ippon migi".

Vi började med uppvärmning som vanligt, lyckades till och med nästan hålla räkningen så vi gjorde ungefär lika åt alla håll. Sedan så körd vi grunder utan Men och Kote. Först Men över salen och sedan baklänges tillbaka, försökte påminna om fotarbete och inte släpa hälen i golvet. Detta fick de göra tre vändor. Sedan samma sak med Kote-Men-Do, tre vändor. Sedan gjorde vi steg-steg-Men osv framåt och sedan bakåt, också tre gånger tror jag. Så gick vi över på attacksteg, ett attacksteg, zuriachi till mitten och attacksteg igen och så fram och tillbaka över salen, först utan hugg och sedan med och därefter det så blev det lite parövning, "Do-docka" och sedan lite Men-attacker.

Så fick de ta på sig Men och Kote. Körde Stora Men, fem var och så roterade alla och så körde vi igen. Tre omgångar, körde lika med Stora Kote och stora Do och kom på efter första Do-huggen att vi skulle flytta oss så vi stod på långsidorna istället. Efter det så körde de Kirikachi, också tre omgångar. Sedan hade jag tänkte ha samma med små tekniker som med stora, men tiden rann iväg lite så fick kombinera ihop dem lite. Först körde den ena i paret fem små Men, sedan den andra och efter det fortsatte den första med små Kote och sedan gjorde den andra det också. Två sådana omgångar hanns det med och sedan Kakarigeiko, tre omgångar, fem attacker var. Den sista kakarigeikon skulle de göra så snabbt de bara kunde, eller snabbt i allafall.

Det gick ganska bra överlag tyckte jag, kändes bra att det blev ont om tid istället för tvärt om eftersom jag inte är så bra på att imporvisera. Sedan så gick jag inte och petade så mycket för jag vet inte riktigt vad jag sla säga. Förskte ta upp generella grejer när jag förklarade istället. Det är förresten livsfarligt att bara gå vid sidan av, för man har ingen aning om hur jobbig det är, jag hade ju kunnat stå och säga "en gång till, en gång till" i en evighet. James och Lollo påstod att "Evil Matilda" kommit fram i början av passet när de bara fick gå fram och tillbaka och hugga, men så var det faktiskt inte, jag glömde bara hur mycket jag själv brukar orka.

James invigde sin nya rustning förresten och Stina sin Men, så det var tre nya rustningar i Dojon idag. Det gillas!

Nu ska jag sova och ladda för morgondagen, ser fram imot att träffa finaste.

Det Positiva: Rätt okej jobbdag
Det Negativa: sjuk när man vill vara frisk

Come home, to the place that I call home...

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0