Över förväntan

Upp tidigt på lördagsmorgonen var det som gällde! Bara för att inse att, när man kom till busshållplatsen och dubbelkollade tidtabellen där, man var på helt fel ställe. För på en lördagmorgon går det ingen buss där, den tar en helt annan väg genom stan. Efter som jag lämnat cykeln på jobbet fanns det ingen chans i världen att jag skulle hinna dit heller. Ringa Jossan, Jossan ringer sin mamma som är på väg med transporten från Söderköping, Jossan ringer tillbaka till mig med Ullas nummer och så bestäms det att jag blir upplockad i vallarondellen. Så allt odnade sig, men det var en svettig och jobbig halvtimme där på morgonkvisten.

Strax efter åtta anlände vi i allafall ute på gården och kunde inspektera vad hästarna haft för sig under natten. Rätt så glad att jag spolade deras leriga ben igår och flätade svansarna så att de i allafall inte var så skitiga. Hampus hade naturligtvis en enorm kissfläck på sidan, men med lite vatten blev han i allafall presentabel. Vid nio var det lastningsdags, Hampus såg ett hönät som hägrade i fjärran och klampade rakt in som han brukar. Joker hoppade in och ut ett par gånger men sen kunde han också mumsa på sitt hö.

Segorps Gård och Bruksridning med Östergötland Fjordhästförening. Det började med körklassen som var kul att titta på. På eftermiddan var det dags för oss ryttare. Joker hoppade omkring och ropade på allt och alla. Hampus kollade intresserad in stället och ville nog hemskt görna hälsa på alla hästar som stod runt omkring i hagarna. Han fick nöja sig med att titta på avstånd, man vet aldrig vad det är för sorts hästar som finns runt omkring. Jossan och Joker var först ut och  de skötte sig bra, de var mycket uppe i luften och han blev lite ivrig när han fick galoppera så han bockade lite också. Han var också den enda, tror jag, som lyckades pricka in träplatan som skulle föreställa en gatbrunn och trampade till och med på den med två fötter. Backande gick i en väldig fart och när de skulle fytta saker från ett ställe till ett annat tappades det lite.

Tillslut var det också dags för mig och Hampus, den stora stjärnan! Målet var ju att inte ha sönder någonting och det nådde vi! Det enda innan som jag kände mig rätt så säker på var halten, men den missade vi helt. Istället fick Hampus för sig att han kunde backa och gjorde det när han skulle, till och med i vinkel, det ni, var imponerad gott folk! Sedan tyckte han att backa var det bästa som fanns och backade för mycket utanför linjen med alla fötterna så vi blev underkända på det momentet=ingen placering. Annars så gick det riktigt bra, flyttade saker, hoppade, sprang över grön matta och sprang serpentiner mellan koner och petade inte ner en enda boll. Och det viktigaste av allt, Hampus var på sitt bästa humör, han tyckte det var så kul att komma ut och se sig omkring i världen. Öronen var framåt hela tiden i ridhuset och han travade på så fint och ville inte sluta galoppera. Söthästen!

Det slutade till och med med en rosett för Jossan och Joker som kom på 5:e plats!

Innan tvälingen

Det Positiva: Inget gick sönder!
Det Negativa: Lervälling....

Next time, we are going for it all!

Over and Out

Kommentarer
Postat av: Elinor

låter härligt! :D

Det är två roliga hästar det där :D

saknar dig!

ses snart!

stor kram <3

/Elinor

2010-03-29 @ 00:19:44
URL: http://ellenelinor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0