Genomtränad

Kroppen känns alldeles mör och härlig just nu. Efter en genomträning blev det ordentlig stretching i en halvtimme och sedan bastu på det. Livet känns härligt just nu, solen värmde lite och vattenpölarna indikera att våren är på väg.

Passet idag började med en genomgång av kata fyra och sex. Fyran hade jag en aning om vad som skulle göras för den har jag gjort flera gånger tidigare, men sexan har jag bara tränat på en gång innan så det var kul med en ny. Det kändes relativt bra, måste tänka på att pressa på rätt sätt i sexan och ta ordentliga steg så att avståndet inte blir för stort. Jag tycker ändå att det känns som om jag fått någon slags känsla för det hela och det är ju en bra bit på väg. I slutet gick hälften över till kortsvärdskator och vi andra körde igenom 1-6 några gånger. Vi har hela 13 personer på träningen idag så det blev lite trångt, men det funkade.

På rustningsdelen fick vi träna lite vänserhandskendo för att försöka få bort lite ovanor som dykt upp. Det kändes rätt okej med Men och Kote, Do gick sämre och när vi gjorde Kirikaeshi kändes det inte optimalt, men det gäller att hugga lite oftare med bara vänsterhanden helt enkelt. Ännu en sak på min "att göra lista". Sedan gick vi över till små tekniker och mina första små Men mot Andreas var nog de bästa jag gjort, han sa också att de såg bra ut så jag inbillar mig inte bara. Sedan kändes det också rätt bra, men inte riktigt som de där tre första. Nisse påpekade att jag ska räta upp mig mer och inte ta extrasteg in i attackerna så det ska jag också försöka banka in i huvudet. När man väl lyckas tänka på någonting och gör rätt så är det något annat som inte får plats i bakhuvudet och så blir det dåligt på ett annat sätt istället.

Sist gjorde vi kakarigeiko och jigeiko. Jag hade en bra känsla idag och är inte speciellt missnöjd med några av attackerna. Fick möta Nisse lite tidigare denna träning så jag var inte så förfärligt trött, inte för att man träffar för det, men jag lyckades blocka någon gång och nästan kontra på ett bra sätt. Jag hade ovanligt mycket ork kvar även i den sista jigeikon så det var ett mycket positivt pass idag.

Efteråt hade vi en ordentlig genomstretching i par på en halvtimme. Det var riktigt, riktigt skönt och det behövdes verkligen. Sedan blev det en efterlängtad bastu och en skön dusch innan jag promenerade/cyklade hemåt. Nu sitter jag och spanar på två små katter som sitter under sängen och blänger tillbaka. Inatt blev de av med sitt gömställe och är lite sura på mig. De ska får vara ifred i några dagar innan jag närmar mig igen. Istället spelar jag musik och sjunger för dem. Speciellt Fläcen gillar det, hon ligger och halvsover under sängen, skönt att hon kan slappna av i min närhet i allafall.

Nu bär det av till Lollo och våffelmiddag!

Det Postiva: Kendolivet
Det Negativa: Kotehugg gör rysligt ont för tillfället...

The way that it used to be is no more

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0