Catihatti

Ibland möts man av en liten katt i dörren när man kommer hem från jobbet. Närmare och närmare vågar de sig, ytterdörren håller de fortfarande lite avstånd till, men båda är väldigt intresserad av vart man tar vägen när man försvinner. Så de sträcker på sina små halsar för att se så mycket som möjligt. Med dörren till uteplatsen har Fläcken kommit på knepet och sitta alldeles innanför när jag är där ute och sedan kika så mycket hon bara hinner när dörren öppnas igen. Det är nästan så att hon inte bryr sig om mig som står i vägen, senast fick jag gå väldigt nära, nästan ända fram innan hon flyttade sig någon meter så jag kunde stänga och gå förbi. Så jag tror inte längre att de är speciellt rädda, mer nyfikna och inte så säkra på vad de vill. "Hmm, vill jag att hon ska komma närmre nu eller ska jag sticka någon annanstans?" verkar det som de tänker ibland.


Jag försöker ha lekstund varje dag och eftersom Fläcken är den som oftast är synlig, läs ligger i min säng när jag kommer hem, brukar jag börja leka med henne. Tass, tass låter det och vips så är Nostippen också ute och vill vara med. Jag har försökt systemet med två vippor i varsin hand, men det funkar sådär, ofta blir det så att jag varvar själv eller så gör katterna det automatiskt, de vill ju båda leka med den ena vippan.

 

Med godismatandet går det bra, Fläcken kommer och undersöker mina händer om jag lockar även om jag inte har något där. Nostippen älskar godis, ibland när jag lägger ut godiset på olika ställen i lägenheten för att de ska hitta det följer hon efter och tar dem en efter en. Hon äte också ur handen, eller gjorde, de senaste gångerna vet jag inte riktigt vad hon fått för sig. Hon sitter och ser lurig ut med huvudet på sned och sedan far tassen fram och är man inte snabb och tar undan sin han får man smaka på klorna. Det känns som om hon leker och det är ju roligt på sätt och vis, men jag vill gärna ha min hand utan rivsår. Vi jobbar vidare med klappandet, eller på att ersätta en vippa med min hand..

 

Trots värmen verkar de må bra, lite mindre springiga, men pigga och glada efter vad jag kan förstå.

 

Det Positiva: Leka

Det Negativa: Värme

 

Time flyes

 

Over and Out


Kommentarer
Postat av: Caroline

Åska hade också lite svårt för det där med att skilja mellan lek och gos i början, och framför allt med att inse när klor inte behövs. Det blev bättre med tiden i alla fall. Numera markerar hon med klor och tänder ibland, men väldigt löst.

2010-07-23 @ 15:16:35
URL: http://www.kendoka.se
Postat av: Malin

Vilka underbara framsteg de gör missarna. Blir lycklig av att läsa här och se bilder på gosetrollen!

Kram

M

2010-07-24 @ 10:47:25
URL: http://ostgotakatterna.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0