Superhästen

Tänkte ägna detta inlägg till min superhäst Hampus. Han var helt fantastisk idag! Vi började med en extra lång rykt och sedan värmde vi upp ute på vallen eftersom ridbanan var upptagen. Hampus var pigg och glad och vill natrultigtvis springa. Jag försökte att rida honom så att han sprang på rätt sätt och så att jag inte bara satt och försökte dra ner tempot. Det gick ganska bra, övade mycket trav-halt-trav, kort trav-ökad trav-kort-trav och trav-skrittsteg-trav. Allt som ska ingå i dressytprogrammet sedan. Tror jag ska lägga upp min uppvärminging så på lördag också. Med lite mer skrittarbete i början också. Sedan blev ridbanan ledig och vi kunde gå upp och köra lite galopp också. Inte så mycket, ett varv, en volt och snett igenom och samma sak i andra varvet. Han fattade och höll galoppen båda gångerna!


Sedan så red vi igenom LC:2:an en gång. Försökte rida noggranna vägar och det kändes riktigt bra, Hampus var jätteduktig. Fattade vänster galopp precis på stället och höger något sent, berodde mest på mig. Gör vi precis likadant på lördag ska vi nog lyckas ta oss över 50%! Sedan så fick Hampus stå och vila medan jag släpade fram bommar och hinderstöd. Ett på långsidan, ett på kortsidan och ett snett igenom. Alla kryss i början som jag först travhoppade och sedan galopperade över. Byggde upp det på långsidan till en oxer och det snett igenom till ett rättuppstående och så galopperade vi över några gånger ett och ett. Provade sedan att rida en liten bana, först det på kort sidan, runt på snett igenom och avsluta med oxern. Han hoppade så snällt och några gånger blev det till och med flyt över oxern! Annars blir det lätt att han stannar upp och häver sig över, känns det som i allafall. Försökte rida lite tuffare än vad jag brukar och ta lite vägar så jag fick korrigera honom til mitten av hindret, ytterskänkeln är min bästa vän! Bara att tuta och köra på lördag och styra mitt på så får vi hoppas på att han inte blir tjurskallig och jag inte får ett nervöst sammanbrott. Efteråt ble det lång rykt igen och insmörjning av hovarna, lite lyx måste man ju unna sig när man har en sån stjärna. Musli fick han också som han glatt mumsade i sig.

Tävlingsponnyn :D

Ser riktigt mycket fram imot lördagen nu. Tävla på dagen, jaga katter på natten och jag såg en regnbåge idag och önskade mig en lyckad helg.

Det Positiva: Superduperhästen
Det Negativa: Splittrade intressen

If I dream it, it can happen!

Over and Out

 

 


Kommentarer
Postat av: frida

åh ska du tävle.:D skojigt hopaps det går bra.:) nästa gång jag kommer till dig så ska vi ta lite ridbilder på dig och hampus, :) det är så tråkigt med huvudbilder hela tiden. ;P (haha) lycka till på lördag.:):)

2010-08-31 @ 19:09:55
URL: http://fraidich.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0