Opera på Ungskär

Så var helgen förbi i en faslig fart. Jag tog halva dagen ledigt på fredag och så for vi ner till Karlskrona för att gå på opera i skärgården. Det gick rätt så smidigt att åka neråt, säger jag som sov mest hela vägen. Sedan snurrade vi runt i Karlskrona och hämtade upp Johans moster Ulla innan vi begav oss till hamnen för att gå ombord på båten som skulle ta oss ut till Stenshamn.



Efter en blåsig och lite blöt tur uppe på övre däck anlände vi efter en timmes båtfärd och fick uppleva opera i ett båthus. Operorna som spelades hette Komedi på en bro och Cavalleria Rusticana och det var trevligt tyckte jag. I den första sjönd de på svneska så där hängde man med rätt så bra och i den andra var det italienska som gällde så det förtod jag inget av texten, men hade läst handlingen innan så hängde med någorlunda.



Opera på Ungskär är Johans faster Helenas projekt och i år var det 10-årsjubileum som gällde. Det var första gången för mig som jag hörde opera mer på riktigt, hörde Helena sjunga på nyår i Italien, men nu var det fler som sjöng och mer som man tänker sig opera. Jag tyckte det var riktigt bra, även om jag inte förstod allt hela tiden, gillade musiken. Jag, Johan, David och Greta stannade över natten på ön och åkte morgonbåten in till Karlskrona igen. En jättesöt liten stuga fick vi låna och sova i, sov som en stock natten igenom.

På lördagen blev det frukost hos Johans farmor och farfar innan Erik tog oss med på rundtur i Karlskrona. Vi åkte upp till vattentornet och fyren för att kolla in utsikten och åkte ävenförbi det ställe där han växte upp, samt runt en sväng i centrum också. Verkade vara en trevlig stad, med en hel del historia och gamla byggnader.



Sedan bar det av hem till Johans moster Ulla för lunch/middag. Där fick jag även träffa Johans kusin med fru och barn. Lilla Elmer 2 år var jättecharmig och söt på alla sätt och vis och förstod väldigt mycket även om han inte sa pratade.

Mot kvällningen for vi hemåt Linköping igen med ett stopp i Vetlanda och Godishuset med 500 sorters lösgodis. Färskt och gott var det mesta. Jag och Johan hade lite myskväll med katterna här hemma och sedan sov jag väldigt gott, hela natten och halva dagen.

Det Positiva: Sol
Det Negativa: Blåst

Du måste se det inom dig och inte bara i alla andra...

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0