Grundläggande Brandsäkerhetsutbildning

Jupp, halva min arbetsdag var riktigt trevlig, den andra halvan var inte helt dum den heller, men utbildningen förgyllde dagen. Tänk att få elda på betald arbetstid.

 

Vid halv nio befann jag mig ute i Lambohov på räddningstjänstens övningsfält. Vi fick en lite föreläsning innehållandes diverse demonstrationer och filmer. Riktigt intressant och han som höll i utbildningen var riktigt bra! Plötsligt blev man väldigt medveten om allt som kan hända. Imorgon ska jag ta en runda på jobbet och kolla upp vad alla brandsläckare innehåller. Vi fick veta vilken sorts bränder man ska släcka med vilken släckare, men att man i första hand skulle ta den som var närmast. Sedan fick vi vara ute och testa att släcka med de olika släckarna. Han tyckte också att vi skulle kolla upp brandslangarna på jobbet och hur de fungerade, eventuellt testa dem också. Brandslang känns det ändå som jag kan kontrollera eftersom det är vad vi använde när vi städade simhallen, men att testa brandsläckarna var riktigt nyttigt. Sedan demonstrerade han vad som hände om man hällde vatten på kokande olja som stod på spisen. Inte vackert, verkligen inget man ska göra.

 

Medvetenhet är första steget mot upplysing och jag ska ta tag i att skaffa en liten brandsläckare, just in case. Så står jag inte där helt förlamad om något skulle hända. Nu är dagen snart över och jag har hunnit fövånansvärt mycket. Jobb, utbildning, en tur till Hööks, Maxi och Apoteket, lagar middag och allmänt slappande. Kommer somna som en stock ikväll.

 

Det Positiva: Få sova

Det Negativa: Ensam...

 

Om jag hade en önskan vore det att du var här

 

Over and Out

 


Kommentarer
Postat av: syster

Sv. självklart tar jag på båda då du rider.:D:D vi får försöka hitta en helg som passar oss innan snön kommer och det vore roligt om det var lite höst färger ute också.:)

2010-09-01 @ 14:46:04
URL: http://fraidich.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0