Enhandskendo

Japp, där fick man för att man råkade nämna att det var bra med lite övningar med endast vänster hand i förra veckan. Idag tyckte Kalle att vår högra hand hade blivit avhuggen av en ninja och att vi inte fick använda den alls, i undantagsfall fick vi använda den när vi var mottagare men det var inte ofta.

En och en halv timme med enhandshugg, det var dagens träningspass det. Efter uppvärmningen var armen ganska avdomnad så det gic krelativt bra att hugga stora raka Men. Sedan gjorde vi grundövningar med Men, Kote, Kote-Men Do och Kote-Do. Det var, intressant, och nyttigt kan jag tänka mig, men speciellt roligt var det inte när shinaien ville gå åt ett helt annat håll än vad jag tänkte. Grundteknikerna gick ändå ganska bra, för sedan skulle vi göra kiri-kiachi. Inte vackert på något vis, mina sneda Men-hugg kämpade jag mig igenom och sedan trodde jag att jag skulle tappa shinaien, men det gick. Efter lite kakarigeiko, varienten när vi körde fem stora tekniker med en hand och sedan fem små med båda händerna var kul, för man kände sig lite snabb. Och känner jag mig snabb med en 39:a (lite längre och tyngre shinai än vad jag brukar ha) så måste ju något ha hänt under passet. Fick köra ett par ji-geiko sedan, med båda händerna.

Sedan av med rustningar och göra sit-ups med medicinbollen, jag var helt värdelös, jag har aldrig kunnat göra ordentliga sit-ups och nu för tiden är det ännu värre än vad det brukarde vara. Lite armhävningar blev det också och övningen när man ligger på mager och snurrar shinaien bakom ryggen/över huvudet med bröstet upplyft. Vem tror ni var min favorittränare efter passet? Nej, men det kändes väldigt bra efteråt, behöver sådan pass när man får plågas lite, det är nästan så det är värre när det krävs mycket kondition på ett pass för då brukar jag inte hålla. Här var det mest att bita ihop och försöka så gott man kunde.

Eftersom ingen satt på bastun så blev det en pratstund i soffan i uppehållsrummet istället, det var mycket trevligt. Torsdagar har blivit ett utmärkt tillfälle att träna upp engelskan på då James har dykt upp tre veckor på rad sådant gillar vi! Passen hålls på engelska så man vänjer sig vid att lyssna och förstå och sedan får man prata engelska efteråt så att han också hänger med.

Nu ska jag sova, börjar tidigt imorgon vilket betyder gå upp klockan fem för att hinna äta frukost. Vår masterplan har för övrigt nått steg ett på vägen, nu ska allt bara planeras, sammanfogas och genomföras.

Det Positiva: Masterplan steg ett
Det Negativa: Kommer ha träningsvärk imorgon

It`s alright because I like the way it hurts


Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0