Kendogradering!

Min kropp och min hjärna är nu helt slut efter en helg med kendo. Jag älskar kendo, det gör jag vekligen och till och med nu, efter denna helg, kan jag nästan, nästan känna lusten att träna ännu mera. Sedan reser jag mig upp ur stolen och försöker gå ett steg, ramlar nästan ihop av smärtan och värken som bultar lite överallt och har redan glömt varför jag reste mig ur stolen från början. Det värker i muskler jag inte visste att jag hade och mitt vänterben ska vi inte tala om, jag har stretchat, det har jag verkligen, flera gånger om dagen till och med, men ändå så vill den vara stel och ovillig att gå dit jag vill.

Summering av gårdagen då, började med att jag packade allt som stod på min post-it lapp på dörren, glömde handduken upptäcktes det vid lunch, eftersom jag tänkte att handduk är så självklart att det inte behöver skrivas upp. Jag hade fel, men som tur var kunde jag låna. Sammanstålade vid lilla dojon vid halv nio för att hämta ut rustningar, jag fick den jag ville ha så jag var glad och lycklig. Sedan var det dags för träning, jag har förmodligen blandat ihop i vilken ordning vi gjorde allting och dessutom glömt hälften av det. Om jag minns rätt så gick vi igenom tekniker på morgonen, Anders som var sensei och visade en massa saker man kunde göra och jag är ledsen men så här i efterhan kan jag förmodligen inte göra om många av dem. Ett par kommer jag typ ihåg, men det mesta är bara en lång radda av hårda slag mot min kote. Tillslut ville jag bara skrika så fort någon kom i närheten av den, en del slår verkligen hårt. Upptäckte vid lunchen en hel radda med blåmärken längs hela vänster arm och ett av benen i handen hade också fått sig ett slag och gjorde ont.

Under lunchen sprang jag och Lollo och kollade på jujutsu-gradering, såg inte så mycket för vi skulle tillbaka och träna mer Kendo. Jujutsu är en ganska tyst sport verkar det som, det är inte Kendo. På eftermiddagen så var det dags för lite graderingsträning och det kändes väl ganska bra, gick igenom alla kommandon och så. Sedan så skulle vi ha matchträning också. Då blev jag riktigt nervös, jag blev seriöst så nervös att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Det gick väl ganska bra tillslut, efter den första matchen så kom jag över det, och det kändes bättre och bättre även om jag fick färre och färre poäng. Fick en massa bra tips av domarna också som jag ska jobba mer på. Sedan blev det ji-geiko på slutet, en massa ji-geiko, det var riktigt roligt! Fast jag var trött och slut och jag tror att jag körde den sista mot Anders och slog en Do på sidan av hans Men eller om det var axel, lite fel blev det i allafall.

Efter denna dag så var man trött och framförallt hungig, så allihopa gick till China-Tai och åt buffé. Det var jättegott! Fast jag åt nog för fort och fick inte i mig så mycket som jag skulle ha kunnat. Jag blev så trött att mina tankar bara flöt iväg, hängde inte med speciellt mycket i samtalet, speciellt inte när det var flera som pratade samtidigt. Sedan fick någon i sig lite för mycket socker och ja, jag tror att alla var ganska trötta och fnittriga, till och med killarna. När jag väl lyckats ta mig hem blev det fotbad igen och sedan försöka sova, men näsan började krångla under kvällen och jag fick änga halva natten åt att snyta mig. Tror jag måste ha reagerat på något under gårdagen.

I morse vaknade jag lite sent, så det blev en snabb frukost och sedan cykla till Ryd på stela ben och med hjärtat bultande av nervositet. Så var det dags för gradering. Jag gjorde inte fel på kommandonen iallafall, men jag tror att jag kunde ha varit noggrannare, dock inte mycket som fanns i min hjärna vid den tidpunkten och jag kunde inte riktigt fokusera tror jag, eller så kanske jag fokuserade på fel saker. Pratade med alla fyra domare efteråt och alla hade olika saker att säga. Väldigt bra, nu vet jag en massa jag ska försöka tänka på, gäller bara att komma ihåg det, kanske ska skriva upp det någonstans. Efteråt blev det ji-geiko, men inte för mig, kände att mitt huvud inte klarade mer kendo, speciellt inte att få hårda slag i huvudet som värkte en hel del. Så numera har jag 4kyu!

Precis när jag var ombytt och klar och halvvägs igenom ett sms till Johan så ringer han och vill äta glass. Så det blev lite glass och en stund i solen nu på eftemiddagen. Ska försöka få i mig lite lunch också eftersom det inte hunnits med ännu. Dessutom ska jag gå ut och sola mig lite och imorgon så ska jag ha sovmorgon, banne mig, jag ska sova tills jag vaknar, plugga lite och träffa Johan. Det är planen och den verkar inte helt omöjlig att följa.

Möjligen kommer det ett till inlägg senare när jag har smält det hela lite bättre, kanske lite kassa bilder och en inte allt för kass sång om kendo.

Det Positiva: 4kyu och en massa lärdom.
Det Negativa: Smärta, stelhet och hjärna som är trött på Kendo.

Ett steg framåt är bara början på vägen vi ska vandra.

Over and Out

Kommentarer
Postat av: Caroline

Skriva ner kommentarer är guld, man glömmer hysteriskt mycket. De första två dagarna brukar jag komma ihåg det mesta, men sedan är det kört. På träningen en vecka senare är jag helt clueless igen. ;)

2009-05-31 @ 15:37:00
URL: http://www.kendoka.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0