Tjejmajoritet!

Godmorgon! Jg är duktig och sitter i skolan, idag på campus Valla eftersom jag ska gå på en framläggning efter lunch och faktiskt inte behöver vara på HU idag. Inget blod, inget labbande. Igår fick jag vara med och först titta när en av doktoranderna separerade trombocyter, fick inget eget blod och kunde därför inte försöka så mycket själv, men man lär sig mycket av att titta och den delen känns rätt så klar i huvudet nu vilket är skönt. Sedan fick jag även vara med när en av forskarna mätte på instrumentet jag också ska mäta på. Han var verkligen en riktigt forskartyp tycker jag, väldigt entusiastisk över vad han höll på mig och det gick i en väldig fart när han laddade prover hit och dit. Känner mig glad över att jag baa ska köra på ett instrument och inte två parallellt som han gjorde. Lärde mig en hel del också och när han var tvungen och springa iväg fick jag en uppgift och skulle mäta själv ett tag. Hade en doktorand som körde andra försök i salen och som jag kunde fråga om det blev konstigt. Så nu känns själva det praktiska ganska lugnt. Inte för att jag förstår allt som händer och kan tolka resultaten riktigt än, men det kommer nog med tiden. Idag ska jag ägna mig åt att läsa och skriva en del bakgrund. Gäller att skriva så mycket som möjligt nu så man inte har det hängande över sig när man ska börja tolka resultat och göra grafer och gud vet allt.

På kvällen var det dags för träning och efter mitt lilla facebook-upprop dök det faktiskt upp några tjejer. Rebecca och Stina som jag inte sett på hela sommaren och så började samtidigt som jag och så Johanna, som jag heller inte sett på hela sommaren. Det var trevligt, tjejmaioritet på träningen! Det var en trevlig träning tycker jag, tränade både Men, Kote och Do. Mycket Do vilket var väldigt välbehövligt, tyckter att Do nästan aldrig sitter som den ska, vilket är väldigt frustrerande. Jag försöker tänka efter på alla tips jag fått, vänsterhanden under spetsen och sedn spetsen fram och inte stå för nära heller, men igår ville det sig inte riktigt. Sedan fick vi göra några övningar med att kontra Do också. I efterhand så kom jag på att jag förmodligen gjorde en av övningarna helt fel och gick åt fel håll och i den andra var jag alldeles för snabb så att mottagaren inte hann attackera innan jag gjorde det, vilket ju inte riktigt är tanken med kontringstekniker. Så det kan bli ibland. Mot slutet körde vi ji-geiko också, det kände sådär lagom bra, varken superbra eller jättedåligt så jag är relativt nöjd.   

Efteråt hade vi det problemet med fem tjejer och en dusch, hade tagit evigheter om killarna varit fler, men nu löste det sig med att vi efter ungefär tio minuter fick duschrummet helt för oss själva. Tur att man kan stänga dörrar och ha sig, mycket smidigt. Nu hoppas jag kunna ordna så jag hinner med att träna på lördag, måste åka till Hampus en sväng också och sedan ska jag till Borensberg på kvällen. Annars blir det inte kendo förrän på torsdag igen, sedan kommer onsdagsträningen igång också och det ser jag fram imot, hoppas det är många nya som kommer och vill prova.

Nu ska jag sätta igång och skriva texter så jag åstakommer något vettigt idag också.

Det Positiva: Tjejmajoritet.
Det Negativa: Kan inte få till Do.

Is dreaming, hoping...

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0