Oväntade helgen.

Sitter här och mumsar choklad nu, min nya favorit Marabou Premium Dark Milk, efter en helg som inte alls blev som jag trodde eller tänkte. Istället blev den mycket bättre.

Började Lördagen med att åka tidigt till Hampus, beredd på att ta en skön tur i solen i alla ensamhet. Men på väg till bussen för jag sms av Jossan som berättar att hon fått ledigt och kunde vara ridsällskap. Mycket roligare blev det. Speciellt som hon visade en mängd nya ridvägar som var väldigt mysiga och dessutom tillåtna att bygga hinder på. Sedan var det vuxendag för Joker, han fick gå med gummisnodd, inte för att spännas in utan mer för att få lite mer stabilitet, det fungerade utmärkt och sedan klarade han av att gå över den stora bilvägen galant också. Såklart var jag och Hampus där för att visa hur allting skulle gå till. I skogen fanns det nedfallna träd så då skulle vi prova hoppa över en gran också. Först gången fick jag ingen fart på Hampus, men andra gången tog han världen glädjesprång och Joker var inte sen med att följa efter, de gjorde anridning i galopp, hoppade och bockade, Joker som var väldigt tveksam till hoppning sist vi provade. Så skulle Hampus och jag visa hur man går över ett dike, men det gick inte bra, Hampus ville hoppa och Joker blev osäker, efter att Jossan klivit av och gått med Joker fram och tillbaka över diket skulle jag och Hampus också ta oss tillbaka och då minsann, då gick det bra att skritta exemplariskt över. I slutet av tuen kom vi, eller Jossan, på den briljanta idéen att bada med hästarna. Eftersom Joker uppfört sig så bra och vuxet skulle han testas ännu mer nämligen och Hampus älskar att bada. Så vi red upp till deras lilla damm där hästarna fick blöta sina ben och mina fötter. Hampus tycker nämligen att vatten är jättefestligt och gillar att slå med frambenen i vattnet, med resultatet att min ena sko blev väldigt blöt. Efter mycket trilskande kom också Joker i och då han upptäckte att man kunde plaska slår han till, inte med frambenet, utan med bakbenet och stänker ner min andra sko. I början var jag livrädd att Hampus skulle lägga sig ner också, men allt gick bra. Hemma skulle vi spola av dem också och där sprack Jokes vuxenhet på en gång. Ojoj vad han skulle hålla på, men, men, man kan ju inte räkna med framgångar hela tiden. Städade i stallet efteråt och sedan fick jag skjuts hem.

Hemma var det in i duchen, äta lite macka och sedan iväg igen. I stallet fick jag nämligen ett sms och blev inbjuden till grillning i Borensberg. Det blev mycket trevligt, jättegod mat och jättegott vin. Tror inte jag druckigt så gott vin tidigare, jag måste ge mig iväg och köpa, måste ju till att använda mina vinglas någon gång också. Satt ute på uteplatsen och i början av kvällen så var det skönt att sitta i t-shirt, men sedan blev det kyligt så fleecen åkte på. Johan och jag matchade varandra, lite komiskt. Så blev det lite mer vin och grillade tomater till efterrätt. Efter all mat flyttade vi inomhus och tittade på film, först The Holiday och sedan Whale Rider och till det blev det ost och kex samt mera vin. Blev ändå inte så sent och det var mysigt att få krypa ner under täcket med Johan. En annan rolig sak med kvällen var alla foton jag kunde studera, jättesöta.

Vaknade tidigt i morse, tror jag, men sedan somnade jag om igen, lite av en expert är jag på det. Så blev det bussen tillbaka till stan på förmiddagen. Tänkte först hämta min cykel och sedan ta mig hem till Johan, men upptäckte att jag tagit fel nyckel och inte hade cykelnycklarna med mig. Hemma hos Johan blev det tv-tittande. Idag gick världcupfinalen i dressyr, det sista framträdandet för Jan Brink och Briar. Resultatmässigt och poängmässigt va det väl inte det bästa programmet de gjorde, när jag såg dem i Göteborg var programmet näst intill perfekt, men denna gång var Briar lite fö framåt och busade omkring lite. Det var dock härligt att se ändå, att han fortfarande är så glad och sprallig trots sin ålder. Jan bara skrattade när han hoppade också, och ändå slutade de på en nionde plats, inte fy skam det. Sedan blev det mer tv av bara farten, bli lätt beroende har jag märkt. Sedan mystes det lite ibland också. Lite lunch klämde vi också i oss, mera kött, oj, vad mycket kött det har blivit på sistone. Tillslut var jag tvungen att gå hem, skulle ju både hinna hem och hämta träningskläder och sedan hinna till träningen, endast med hjälp av mina fötter. Det tog en timme hem, sedan en halvtimme till träningen och en halvtimme hem, så totalt två timmar promenad i raskt tempo, känns mycket bra.

Träningen idag var kul. Tu hade vi som fick oss en instruktör också. Meningen var att Anders skulle ha passet, men som tur var kom Nisse förbi bara för att vara med och träna lite kendo och fann sig själv hålla i hela passet eftersom ingen Anders dök upp. Det var kul, som vanligt, men svetten rann ovanligt mycket idag, nästan lite irriterande då det började klia i ansiktet. Kändes annars ganska bra, även om Nisse kom och väste om mina händer. Suck, jag måste börja träna mer hemma också. Nu är det också satt datum för tjejuppvisningen, fy fasiken vad nervös jag kommer vara. Usch, usch, coluseum under lunchtid = mycket folk. Men, men det går säkert bra, föhoppningsvis får jag ha rustning på mig så ingen ser att det är jag som gör fel.

Nu lide veckan mot sitt slut och om några timmar börjar en ny. Hoppas på mycket sol och mycket plugg, sommaren närmar sig med stormsteg och motivationen är väl relativt stor. Det här ska jag klara! Men först lite sömn för att ladda inför den tidiga morgonföreläsningen imorgon.

Det Positiva: Massa tid med bästaste.
Det Negativa: Mina fötte ömmar.

Flyger omkring på som fluffiga rosa moln.

Over and Out

Kommentarer
Postat av: Elinor

Vad kul allt låter! vad var det för vin?? vitt eller rött...om det var så gott så vill jag också prova! :P

2009-04-20 @ 01:02:37
URL: http://ellenelinor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0