Tjejkendo

Idag hände något som aldrig har hänt tidigare inom LBK:s kendosektion. Idag var eleverna, av någon mystisk anledning, bara tjejer. Dojon befolkades av sju tjejer, vara sex tränade, samt tränare Anders, som kände sig lite utanför. Det var ett bra pass, ett av de häftigaste hittills, vi fick öva attacker bakåt, vilket var svårt, men shit vad häftig man kände sig och mycket bättre blev det också när man blev jagad. Sedan mot slutet höll jag på att dö av nervositet, för när Rebecca var tvungen att gå, så slängde Anders på sig Men och hoppade in, så plötsligt ska jag stå mot honom. Otroligt nog gick det över när vi väl började och det kändes till och med bra, fast man kände verkligen hur "stor" han är mentalt och man vill verkligen inte göra bort sig. Det var en häftig känsla det också, för jag klarade ju av det och träffade väl inte allt för dåligt.  Sedan var det dags för vår första Ji­-geiko, någonsin. Detta är fri träning när man försöker hitta öppningar som inte finns där och få täff ändå. Ybersvårt var det, körde mot Stina då och vi fastnade båda lite i samma attacker. Alldeles blöt av svett blev jag, men det kändes skönt och så stretchade jag ordentligt denna gång också. Hade ganska trevligt, med tanke på att vi var så få kvar på stretchingen, typ fem stycken, kunde vi sitta i en liten ring på golvet och prata samtidigt.

Jag är helt uppfylld av kendon nu så jag nästan glömde att det bara var avslutningen på en rolig dag. Mitt på dagen åkte jag nämligen in mot stan och handlade present åt Linda och sedan bar det av dit. Vi fick fillipinskbuffé som Linda lagat, hur gott som helst. Blev mycket över så jag fick en påse med mig hem så jag har lunch imorgon också. Linda är bäst på att laga mat! Efter det blev det vilostund och prat i soffan, några tjejer som Linda umgås med i KA2:an var också där och Louise också, samt Marcus förstås. Det var mycket trevligt! Sedan blev det te, kakor och en underbar tårta, Marcus verk, till efterrätt. Tårtan var verkligen en fullträff, ett lager jordgubbsfyllning, ett med vaniljkräm och bananer, sedan grädde och jordgubbar ovanpå. Kakorna var inte dumma de heller, så var ganska full i magen när jag cyklade hem för att packa träningskläder och sedan cykla tillbaka till Ryd, glömde shinaien en gång också, så fick vända och börja om, men sedan slog jag hastighetsrekord, tio minuter till Ryd C, inte illa alls.

Nu ska jag inte göra så mycket mer, kanske packa väska inför imorgon och plocka undan lite, sedan blir det sova, sova, lång dag att se fram emot imorgon.

Det Positiva: Ji-geiko
Det Negativa: Blåsor på fötterna.

Ki-ken­-tai­-ichi ---> Ki, svärd och kropp som ett.

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0