Rymlingar

Blev en promenad med pappa igår också. Då man ska promenera med pappa är det gummistövlar på och sedan klampar man ut i skogen. Det var trevligt, vi tittade på träd och lador och tyckte en massa om hur man skulle sköta skogen och marken om man fick bestämma. Sedan dikade vi också, det gäller att få bort så mycket vatten som möjligt så det får en chans att torka upp lite snabbare.

Idag blev det slappning på förmiddagen och sedan bar det av till klumpen. Han stod och filurade i hagen och kollade nyfiket på oss när vi kom. Lurade upp honom till vindskyddet genom att först strunta i honom och sedan muta honom. Han kastade sig en gång och sprang tre meter ungefär, bara för att visa att det är han som bestämmet. Sedan lät han sig snällt fångas och borstas. Syster gick med Fritz-åsnan idag och gjorde oss sällskap. Idag vågade jag mig på att höja hastigheten lite så vi både travade och galopperade, samt lite tölt med inslag av lite allt möjligt. Det var härligt att sitta på en häst man inte behöver driva framåt ett dugg. Sitta och njuta av hur han rör sig och känna hans glädje över att vara ute i skogen och springa. Vi red lite på en äng också och ett ögonblick trampade han under sig och svävade, sådär som han gjorde efter veckor av träning tidigare. Blev så glad över att han minns, att han anstränger sig och försöker. Han ville visa att han var duktigt och mindes.

Samtidigt som jag hade det härligt på klumpens rygg hade syster fullt upp med åsnan som var pigg och galen. Kastade sig när jag och Glampi kom ut ur skogen efter en springtur. Som om han inte kände igen oss, lilla knäppis tyckte jag. Sedan skulle vi springa mer och syster sprang med Fritz bredvid sig. Sedan slet sig Fritz och sprang om oss. Så då fick vi försöka klura på ett sätt att fånga in honom innan ha nkom ut till bilvägen. Det fungerade tillslut så vi kunde börja färden hemåt. Då hade den andra åsnan Emma rymt sin kos, kände sig väl lite ensam och rymde till grannens hästar istället. Där stod hon och mumsade lite hö och tittade förundrat på oss när vi gick förbi. Skyndade oss hem och syster sprang iväg och hämtade henne. Ingen skada skedd som tur är, men nu blir det alltid strömmen på om hon ska lämnas ensam igen. Slutet gott allting gott. Tur att det inte hände Emma någonting. Hon är så rund och go nu och ska med all säkerhet få föl i sommar någon gång. Vore härligt att få träffa det, men hon ska åka tillbaka till sin ägare troligtvis, så vi får väl se.

Fíck för mig att jag skulle träna lite idag också, så jag tog fram svärdet och gick ut på bakgården. Sedan övade jag hugg, tror att jag fick en känsla över vad jag gör fel och vad som är rätt. Försökte vara så noggrann som möjligt och tillslut kändes det riktigt bra. Ska försöka träna några gånger till, sedan får jag höra med Anders på onsdag om det är rätt eller ej.

Nu på kvällen fick jag fruktsallad och glass som syster gjort och som jag ätit medan jag surfat runt och läst på diverse bloggar. Så fick jag mail om förslag på hur jag ska jobba i sommar också. Känns bra, ska bara kolla upp med tentaschema innan jag tackar ja bestämt.

Slutet av dagen nu och ska nog umgås lite innan jag går och sover, mycket som händer i morgon så jag ska vila upp mig ordentligt så att jag orkar.

Det Positiva: Solen kikade fram.
Det Negativa: Axelvärk.

Flyger fram på välkända stigar...

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0