Adventshelg

Tillbringade den första adventshelgen i Stockholm med systrar och faster.

Arbetsveckan slutade i alla fall med en fyratimmars lab på fredag fömiddag. Det gick helt okej och vi har beslutat att vi inte ska labba mer på projektet. Inte en 100%-ig lösning har vi hittat, men det får duga. Därefter tillbringades två och en halv timme med Johan och Louise och planerandet av en julfest vi ska ha. Ska bli superkul och spännande. Har så mycket i huvudet och försöker planera allt så det blir bra i verkligheten också. En lång lista har vi som ska prickas av och en jättefin inbjudan lyckades vi skapa som ska skickas ut inom kort. Då gäller det bara att hoppas på att så många som möjligt kan komma. Efter planerandet cyklade jag hem och packade innan jag tog bussen till tåget. Tågresan var toppen, läste lite och sedan sov jag den jobbiga biten mellan Norrköping och Nyköping. Framme i Stockholm möttes jag av en syster, en faster och hennes sambo. Vi for hem till dem och festade loss på te och mackor sedan slappade vi bara och planerade helgen lite när även den andra systern anlände.

Lördagen började med morgonpromend med finaste systern innan det blev en lugn långfrukost. På förmiddagen åkte vi ut till Tensta och gick på julmarknad på Livstycket, det var fint, hur mycket fina saker som helst. Shoppade en hel del, mest till mig själv, men även ngon julklapp blev det. Efter fika där åkte vi in till stan och Sergelstorg. Tittade i NK:s skyltfönster och beundrade julskyltningen, tittade omkring i lite affärer och spanade på mössor, tyvärr hittade jag ingen jag ville ha. Tittade in på medeltidsmuseet och där löstes plötsligt de två svåraste julklapparna helt av sig själva. Underbart!
Åkte tillbaka ut till Nacka och fixade middag innan vi gick ner till Sickla för att gå på bio. Filmen var Twilight och den var helt okej, böckerna var, som vanligt, bättre, men filmen var absolut ingen besvikelse. Matade ormarna när vi kom hem de fick två möss var och sedan fick de ringla omkring och smälta maten, de åkte kvickt in i terrariet då Vigor bajsade på mig. Hur populär kan man bli egentligen...

Söndagen bjöd återigen på morgonpromenad och sedan en härlig frukost. Mera julmarknad skulle det bli, Skansens denna gång och där fanns det grejer, köpte korv, ost och godis samt ett par härliga grå tumvantar som värmer väligt skönt. Tittade också lite på djuren och såg på när sälarna matades, söta djur. Syster köpte munkar sedan som hon bjöd på väldigt längesedan och väldigt gott.
Åkte vidare mot centralstationen och åt middag på ett danska cafe tror det hette Jacobs, hur goda varma mackor som helst.
Tågresan hem tillbringades med fjärde delen av Sagan om Drakens återkomst, mycket trevligt och tiden bara flög i väg. Tillbaka i Linköping blev det slappning och älgost-provning innan jag somnade i min egen säng.

Det Positiva: Tid med systrarna.
Det Negativa: Shoppingbehov som inte släcks så lätt.

Ni betyder mer än allting annat

Over and Out


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0